Vučić o napadu na žandarma: Biće odlikovan čim izađe iz bolnice, ulovićemo sve teroriste 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je uspešno završena operacija ranjenog žandarma Miloša Jevremovića i da će on biti odlikovan kad izađe iz bolnice, dodao je i da je u toku akcija hapšenja terorista koji su već neko vreme praćeni.

„On, Salahudin Žujović, iz kese je, i potpuno iznenada, izvadio samostrel, ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Jevremović reagovao vešto i na ozbiljan i odgovoran način.

„Likvidirao je ubicu, teroristu, i uspeo da se uzdrži od vađenja strele iz vrata, zbog čega je ostao živ. Neverovatna disciplina“, rekao je predsednik Srbije.

Navodi da je Jevremović u dobrom zdravlju i da se ne očekuju veće komplikacije.

Predsednik Srbije ističe da postoji još nekoliko lica za kojima se traga.

„Jedno lice nam nije dostupno, ali znamo da je na teritoriji Srbije. Rukovodio se po istim principima, kao i Salahudin. Oni su bili praćeni i za sedam ili osam dana bi bili uhapšeni, toliko je tužiocu bilo potrebno da prikupi sve dokaze, ali je očigledno da su krenuli ranije“, rekao je Vučić.

Navodi da svako ima pravo da bira veru, ali da su počinioci ovog napada ušli u ekstremističke krugove.

„Praćeni su po liniji – indikativni na terorizam, znalo se da je jedan od njih (glavni terorista) došao da poseti majku, ali se posle toga izgubila mogućnost praćenja“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari