Vučić o planiranom atentatu: Neću nikada nositi pancir u svojoj zemlji, znamo ko je trebalo da ga izvrši 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući navode svedoka saradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega.

On je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sledećeg planiranog atentanta.

„Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute. Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušaku i u sledećem pokušaju“, rekao je Vučić na konferenciji za medije, a prenosi N1.

Podsećamo, juče je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljen pretres u slučaju klana Veljka Belivuka, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić je prilikom iznošenja svojih saznanja istakao da je u opticaju bio i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Zvicer je obezbedio oko 5 miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, pre svega delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i tu je bilo pomena i o atentatu kao krajnjem rešenju“, naveo je Lalić u svom obraćanju.

Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo, a da je odbio da nosi pancir.

„Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: ‚šta ti je, šta se ti treseš od straha‘“, ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovek, a da on sam nije hteo ni pancir da nosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari