Vučić o protestima protiv litijuma: Najmanje dve godine neće biti kopanja, tim lekara će dati svoje mišljenje o uticaju na zdravlje 1Foto: Printscreen / Pink TV

Naravno da nije problem u litijumu. Sve vreme su lagali i obmanjivali narod. Bio sam kriv i kada su dvojica monstruma ubili našu decu, pa su opet upadali u institucije. Valjda sam kriv i zbog nečega što će da bude podzemni rudnik. Najmanje dve godine neće biti kopanja. Pa što ste se digli kad znate da nema kopanja?, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dgovarajući na pitanje novinara o protestima protiv projekta „Jadar“.

– Naravno da je meni jasno da to nikakve veze nema sa litijumom ili sa bilo čim – rekao je Vučić.

– Slušate laž do laži svakog bogovetnog dana. Što lažete narod, što izmišljate? Kažite da hoćete moju glavu nije problem. Šta ustvari hoćete ni sami ne znate. Uplašili ste se napretka Srbije i činjenice da će Srbija i Loznica da napreduju nikad brže. Ja mrzim ljude, ne brinem o njima pa ću da uništim Loznicu? To će da bude ukupno na 140 hektara rudnik, još na 80 hektara zgrade, svega 220 hektara. Samo hoću da kažem kako jedna laž sustiže drugu. Ja slušam ove stručnjake koji ništa na svetu ne vole više nego pare, a onda izađu na TV pa pričaju o stranom kapitalu, Rokfelerima, Rotšildima…, istakao je Vučić.

Najavio je da će ministar zdravlja Zlatibor Lončar sutra izaći sa timom najstručnijih lekara u zemlji iz različitih oblasti, da se vidi da li to može da utiče na zdravlje.

Dodao je da će biti formiran i poseban tim za zaštitu životne sredine.

„Ovo je jedno malo parče zemlje, ništa više od toga. I tu ide podzemni rudnik. Znači pod zemlju, a ne površinski kop“, istakao je Vučić.

Osim u Loznici, istakao je, u Srbiji nema gde drugo da se kopa litijum, jer ga nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari