Vučić o situaciji na Kosovu: Ponašanje Aljbina Kurtija pokušaj izazivanja ratnog sukoba 1Foto: Printscreen / Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponašanje Aljbina Kurtija pokušaj izazivanja ratnog sukoba, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila. Srbija ne želi rat i želi da sačuva mir, poručio je Vučić.

On je novinarima tokom obilaska radova na izgradnji Dečje bolnice „Tiršova 2“, rekao povodom hapšenja Srba na KiM i današnjeg upada u prostorije „Pošte Srbije“, da je Kurtijevo ponašanje pokušaj izazivanja ratnog sukoba.

– Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir, ali on to radi smišljeno, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila. Saopštenje Spoljne službe evropske agencije, njihovog ‘ministarstva spoljnih poslova‘, sramotno je i bezobrazno zato što u tom saopštenju oni nas pozivaju da ponovo o Kurtijevim jednostranim potezima, inače protivpravnim, idemo da razgovaramo, rekao je predsednik i doda da kakvu god glupost da napravi Kurti, oni zovu da razgovaramo o tome što je brutalno prekršio.

On je naveo da postoji sporazum o telekomunikacijama iz 2015., pošti Srbije i svemu drugom. Taj sporazum je brutalno pregažen. Veoma sam zabrinut. Dalje neću da govorim jer se plašim da bih mogao da naštetim interesima Srbije. Lično sam razgovarao sa Lajčakom, pa ćemo da vidimo šta će da rade.

„Namerno je ublažavan tekst, znam kako je to išlo iznutra. Zbog dve članice Evropske unije koje uvek ublažavaju sve stavove koji bi trebalo da idu protiv Prištine i Kurtija i pokušavaju da nas naprave budalama. To govori o njima i ništa više od toga“, naveo je Vučić.

Veoma je, ističe, zabrinut. „Dalje neću da govorim, jer se plašim da bih mogao da naškodim interesima svoje zemlje i svoga naroda“, rekao je predsednik.

„Lično sam razgovarao sa Lajčakom, prosledio sam im nedvosmislenu poruku, pa ćemo da vidimo šta ćemo da radimo“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari