Vučić o ubistvu policajca iz Loznice: Proveravam nezvanične vesti iz Kine 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „proverava“ nezvanične vesti koje je dobio iz Kine a koje se tiču potrage za osumnjičenim za ubistvo policajca i ranjavanje njegovog kolege u blizini Loznice.

U izjavi novinarima iz Srbije koji ga prate na Samitu Evropske političke zajednice u palati Blenem u Vudstoku, nadomak Londona, Vučić je potvrdio da je od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) dobio informacije o hapšenju osumnjičenog za organizaciju transporta ubice policajca od Preševa do Loznice.

„Sad proveravam neke nezvanične vesti koje sam dobio iz Kine, nadam se da će sve biti u redu“, kazao je predsednik upitan da li ima novih informacija o lokaciji kosovskog Albanca osumnjičenog za zločin kod Loznice.

Vučić je ponovo izjavio saučešće porodici policajca Nikole Krsmanovića koji je po njegovim rečima, ubijen u terorističkom napadu.

„Možemo da pomognemo porodici, ali taj mladi život više ne možemo da vratimo“, rekao je Vučić.

Govoreći od drugim temama, on je odbacio kritiku da je „uzeo zakon u svoje ruke“ time što je najavio da će, mimo procedure, u naredna tri dana biti postavljeni klima uređaji u porodilištu Narodni front u Beogradu.

„Meni je važno da u roku od tri dana majke i deca dobiju klime a oni mene neka gone. Da smo išli po procedurama, pitanje je da li bi četiri meseca sve završili. Ovako u subotu uveče otidite tamo i proverite da li je sve u redu“, preporučio je Vučić novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari