Vučić o zadržavanju Severine: Glupo i nepotrebno, iako o njoj mislim sve najgore 1Vučić u razgovoru sa građanima u Malom Zvorniku: Foto: M.M./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink prokomentarisao i zadržavanje na granici hrvatske pevačice Severine Vučković.

„Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi“ kazao je Vučić.

Dodao je i da su na ovaj slučaj reagovali svi, od političkih partija do demokratske javnosti.

„Zato što je neka pevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država, i da sam ja diktator, i koja zna da su Srbi zločinci, al voli pare ovde da uzima. Ćutali su, nijedno saopštenje nije otišlo za Nemanju Berića. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran“,  rekao je Vučić aludirajući na hapšenje srpskog advokata Nemanje Berića u Hrvatskoj.

„Ali pitanje ovim našima odavde, odakle im obraz, da su našli sve šta će da zamere Bori Čorbi, da ćute za Nemanju Berića, ali će za svaku sitnicu da napadaju Srbiju. Kurti danima hapsio Srbe, a Rada Trajković zadržana dva sata na prelazu, zvali me svi ambasadori! Ćutali su zbog desetine uhapšenih ljudi, pitao sam ih da li su normalni, da li ih je sramota“ kazao je on.

Vučić kaže da nikada neće moći da razume dozu autošovinizma kod Srba, i da sve tuđe više volimo od onoga što je naše.

„Nego da se vratim na Železaru. Ona je spas, Linglong je spas, to su investicije koje nas spasavaju. Kao i nemačke fabrike! Kaže mi jedan da ću biti gonjen zato što sam izdajnik. A on što je topio tenkove neće biti gonjen. Ljudi, kažu da sam napravio logor stranih kompanija. Pa oni nisu sasvim svoji, hoće da se vrate u vreme socijalističkog samoupravljanja. Mi smo zbog investicija pretekli sve i postali najuspešniji. Šta biste vi da uradite, da nas pretvorite u izolovano ostvro gde se ništa ne radi – kazao je predsednik.

Vučić je rekao da je Vulinu, koji je ministar, zabranjen ulazak u Hrvatsku.

„A jeste li čuli Inicijativu mladih za ljudska prava da traži da mu se dozvoli ulazak. Vulin, Berić, njihovi životi nisu važni. Ali hajka krene čim dirnete u nekoga drugog, hoće da mrzimo svoju zemlju. Ne, Srbija je najbolja, i ono što nije dobro ispravljaćemo, ali nikada me nećete naterati da bilo koga i bilo šta volim više od Srbije“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari