Vučić: Obrazovati i zaposliti Rome

Ostavite komentar


  1. U Srbiji svi imaju jednaka prava bez obzira na versku, rasnu ili drugu pripadnost.

  2. Pitanje zivota Roma je kljucno za Vucica samo predizborna navlakusa za lakoverne. Proteklih 8 godina mu to ocigledno nije bilo vazno, posto tako nesto nikada nije pomenuo.

  3. Ovo mi lici na beogradsku foru. Kao, treba obrazovati i zaposliti rome? I to bas sada kaze Vucko, par dana pred glasanje? Pa sto nije izobrazovao i zaposlio rome do sada, godinama je na vlasti? Ljudi, da li vi primecujete, za kakve nas imbecile tretiraju sa ovakvim izjavama?

  4. А, где их запослити? У Немачкој, ко и друге Србе?!…

    1. Ako vam uvede 5g mrežu,obavijestIte ih da se ona sastoji od 3 kg platine i 7 kg bakra.Ostalo znaju.

  5. Država itekako vodi računa da svi građanu u Srbiji imaju jednaka prava bez obzira na versku, rasnu ili drugu pripadnost. tako i Romi su apsolutno punopravni članovi našeg društva, oni teško prihvataju da idu u školu, ali treba biti uporan i te njihove navike svesti na najmanju moguću meru.

  6. U Srbiji zivi veliki broj Romske populacije, izuzetno je vazno da se obrazuju i ukljuce u drustvene tokove.

  7. Slažem se sa stavom predsednika da se trebamo potruditi da im obezbedimo jednake uslove za posao i školovanje. Svi trebamo imati jednaka prava.

  8. Romima treba pruziti priliku da se razvijaju na svakim polju kao kulturna sredina, i obezbediti upravo ovo sto predlaze Aleksandar Vucic. Bolji i perspektivniji zivot u Srbiji.

  9. Predsednik koji ne pravi razlike. Romi dobijaju pravo glasa i postaju ravnopravni građani Srbije.

  10. Vazno je da se drzava zalaze za jednakost medju narodom bez verskih, nacionalnih i rasnih podela i verujem da ce ovaj razgovor doprineti resavanju problema ukoliko ih ima.

  11. Drzava se trudi da se Romi ukljuce maksimalno u društvo i da se prvenstveno obrazuju jer to je veoma bitno za sve nas.

  12. Srbija mora da radi na obrazovanju svih svojih građana , jer jedino tako možemo da imamo budućnost, i upravo je dobro što se po Srbiji otvaraju Naučno tehnološki parkovi čija i jeste svrha uvođenje novih tehnologija obrazovanje i rad.

  13. U svom poslovnom delovanju se susrećem sa nekolicinom Roma koji su u svom poslu, slobodno mogu reći, najbolji. Šteta je, budući da, kao što rekoh, znam iz ličnog iskustva, nema više obrazovanih i školovanih Roma, jer oni ljudi GRIZU za sebe i svoju budućnost, a posao obavljaju maksimalno. Prava stvar je pomoći i dodatno zainteresovati Rome što se tiče obrazovanja i zaposlenja. Odličan potez Vučića!

  14. Lepota razlicitosti, istih mogucnosti I uslova je ono cemu tezimo svi zajedno idemo napred uz uvazavanje onog najboljeg od svih.

  15. Romi su naša braća, imaju iste probleme kao i mi, i zaslužuju da dobiju i što bolje obrazovanje, i veće mogućnosti za zapošljavanje.

Ostavite komentar


Društvo

Grejna sezona u Srbiji počinje sutra, kada će u Zaječaru? 8

Grejna sezona u Srbiji počinje sutra, kada će u Zaječaru?

Grejna sezona u Srbiji zvanično počinje sutra (15. oktobra).  Toplane u Srbiji su spremne, a većina je povećala cene grejanja, čak i do 30 odsto. U Zaječaru nije bilo povećanja cene grejanja, pošto je to urađeno pre par godina, ali iz nadležnog preduzeća ne odgovaraju na naše pozive i pitanje: da li grejna sezona počinje sutra?

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.