Vučić: Od januara 300.000 za prvorođeno dete, za studente sa decom ne važe ispitni rokovi

Ostavite komentar


  1. A sećate li se 2015. god. kada je žene na porodiljskom bolovanju nazvao trudničkom mafijom?

  2. Sa 100k dinara podsticaja rezultat nula! Ali zato sve rešavamo sa 300k! Zvanični podaci o iseljavanju ne postoje jer su poražavajući, bitno je da nam BDP ripa i nije važno što se to ne maže na hleb i što većina nema pojma šta je to. Neka novinari izračunaju koliko treba novaca da se od male bebe napravi čovek od 21 godine pa neka pitaju sveznajućeg mudraca odakle da namaknemo ostatak?

  3. To nije ni blizu dovoljno. U Nemačkoj gde je minimalna satnica 9.60 evra(za majstore minimalna nešto manja od 15 evra), (do početka 2022), HIP-ova hrana koštala je 8.75 evra, a kod nas 2143 dinara(pre poskupljenja). U nemačkoj dečiji dodatak je oko 220 evra, a kod nas je malo veća plata. Pozdrav.

  4. Neverovatno kakav populizam ! Umesto sigurnog posla i obrazovanja podstice se stvaranje geta. Ali dobro ocigledno je cilj sto vise poslusnosti i buducih motaca kablova.

  5. Zar nije do juče kukao na žene koje sede kod kuće godinu, dve, za šta dobijaju novac. Džaba mu naočari, kratkovid je.

  6. Sve je kasno. Prešli smo prag duboke demografske starosti, treba nam 200 godina za oporavak. A mi nemamo kapaciteta za oporavak.

  7. Od kada je to posao predsednika da uredjuje polaganje ispita na univerzitetima koji su nezavisni, bar bi trebalo da budu?! A sa druge strane finansijski momenat jeste bitan za buduce roditelje ali nije jedini, mnogi se odlucuju za roditeljstvo ali gledaju prvo da se isele iz Srbije pa tek onda da zasnivaju porodicu. Nek se pitaju zasto je to tako, razloga je mnogo.

  8. Svako dete treba da ima pravo na deci dodatak, koje vucim i ostala mafija, ukinuli, jer roditelji rade i prijavljeni su na minimalac i sa tim platama ne mogu ni pola mesec da pokriju, plus komunalije i ostali troskove, i trazi od zene da radjaju…. Cene otise u nebesa a plate iste, i ko jos sme da se osudi na drugo ili trece dete kad ni za prvo nema…..

  9. Dajte poslove narodu, pa ćete imati i potomstvo. Za šta će studentkinji 300k, kad dete treba odhraniti, a čime, kada nema fakultet, srednjim školom i minimalnom platom. Trista treba samo za prvih doginu dve dana. Ovaj zakon je za pravljenje siročića. Sramota!

  10. To, predsedniče! Svi ćemo napraviti po dete!!! Samo, nisam siguran da ćemo Vas ponovo izglasati, pa od para ništa!

  11. Poštovani, ne želim nikoga da uvredim… Majka sam dvoje dece jedno dete je sa posebnim potrebama, student je i nema ruku, zivim kao ppdstanar, 25 godina staza, trenutno n a žalost radnik početnik. Da li imam pravo na bilo koju pomoć od države, s obzirom da nikada ništa nismo dobili. Dete je uspešno, bivši sportista iz reprezentacije, ograničeno u svemu jer mu majka radi 20 sati dnevno i ne moze da zaradi za troskove zivota a i da detetu prilagodi u kuci šta treba.
    Ko sve zapravo ima pravo na pomoć od države? Gospodin Vučić i ja kao da ne zivimo u istoj drzavi

  12. Malo li je bre??? Odlična pomoć i u pravom trenutku. Taman dok dete poraste i kada mu je najporebnije…. Na nama je da sklapamo brakove i proširavamo porodice

  13. Potreba svim porodiljama i buducim majkama, zato uvesti NE od Nove Godine nego od DANAS, od dana saopstenja, bilo bi pravedno za sve. 300.000 din OD 24.11.2021.god. JEDNAKOST ZA SVE PORODILJE PRVOROTKE!!! Nama malo a majkama i deci puno.

  14. Na sajtu Grada Beograda i sada kao jedan od uslova stoji da je beba u momentu podnošenja zahteva za trenutnu naknadu vakcinisana svim vakcinama koje je do tada trebalo da primi.
    Moja ćerka se porodila pre par meseci u jugoistočnoj Aziji i sad kad je došla u SRB htela je da podnese zahtev za naknadu i naravno mora da pribavi dokaz da je dete primilo prvu vakcinu (onu koja se prima u porodilištu) u Indoneziji… Alal im te pare al veća petljancija doći do te potvrde, naravno prevedene od strane ovlašćenog tumača…

  15. A povecanje ko planira cetvrto dete. Nije fer Prema ostalim majkama ako moze povecanje za prva TRI moze I za cetvrto

  16. Od sledece godine punice se i domovi..nije to vise ljubav prema deci, sada je ljubav prema novcu..

  17. „Ako hoces da nahranis gladnog coveka, nemoj mu davati ribu, nego ga nauci da peca“

  18. Svaka cast predsednice!
    Sta cemo za degradaciju vec rodjene dece i to troje?Kako razumeti Vas kao oca da moje najmladje dete nema prava na novcanu pomoc samo zato sto je rodjeno pre 01.12.2018?

  19. U braku sam pet godina i nemamo dece! U predbračnom periodu supruga i ja planirali smo životne proritete, porodicu i decu. A onda potpuno iznenada, supruga je odlučila da je ipak njena karijera prioritet. Na moje zapažanje da smo materijalno solidno situirani i uostalom ko će decu da rađa ako se oboje bavimo poslovima i karijerama? Dobio sam odgovor „rađaj ti ako hoćeš decu“, ne želim da budem domaćica i mašina za rađanje kao moja baka i majka! Današnje žene su „ravnopravne“ sa muškarcima, država i društvo konačno podržavaju da se žene masovno uključe u biznis i politiku. Makar i po „ključu“ da gradi karijeru, moja supruga trenutni „trend“ ne želi da propusti. A ja i dalje pitam ko će decu da rađa?!

  20. Lol da li muški studenti moraju da dokažu očinstvo dnk analizom, ili će im se verovati na reč? Već vidim te razgovore u studentskoj službi… Navala na trudne koleginice koga će identifikovati…
    Pa ova vlast je bolja od ceške satire!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.