Vučić o rudniku litijuma: "Voda i zemljište moraju biti čisti, Dunav će u Beogradu biti proziran kao u Beču" 1Foto: Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da građane plaše da će rudnik litijuma zatrovati vodu, ali da će sve vode i zemljište biti čiste.

„Ogroman novac se ulaže u prečistače otpadnih voda, postrojenje u Velikom Selu će koštati skoro milijardu evra da bi u Beogradu bila prozirna voda u Savi i Dunavu kao što je u Dunavu u Beču“, rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić (Šabac) – Tekeriš (Loznica).

Dodao je da „hoće čiste reke i da je to budućnost i deo pete industrijske revolucije“.

„Nikome nećemo dati da nam ugrozi vode zemljište i bilo šta drugo. Postoje mnoge nejasnoće o kojima ćemo morati da razgovaramo. Nećemo biti za to (rudnik litijuma) ukoliko ustanovimo da postoji bilo kakva mogućnost trovanja reka“, naveo je on.

Dodao je da zbog toga želi da čuje stručnajke, ali da ogroman broj njih govori suprotno od onoga što govore političari, a da se protiv laži teško boriti jer niko ne čita demantije.

„Naravno da postoje spoljni i unutrašnji interesi onih koji bi želeli da zaustave Srbiju da nema nikakvu komparativnu prednost na putu ubrzanog razvoja“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari