Vučić predlaže: Zabrana kretanja od 30. aprila u 18h do 2. maja u 5 sati

Predsednik Srbije najavio tokom vikenda policijski čas od 18 do 5 sati umesto karantina, a za sledeću nedelju ukidanje vanrednog stanja

Ostavite komentar


    1. Zbog par zvižduka da menjam politiku – neću! … a onda lupimo malo u šerpe i umesto 3 dana, dobijemo samo dan zatvora. Ali čekaj, ništa nije gotovo, možda mu „struka“ – zaova i potpukovnik, odbiju ovaj predlog, i ostane nam trodnevni zatvor?

      1. Nece biti unapredjenja, a odluka ce na Kriznom stabu biti jednoglasna i sa konsenzusom.

      1. Kakav crni marketing,niste primetili do sada da identičan polozaj saka imaju gotovo svi evropski lideri i lidercici,znacenje je da su u „istoj lozi“.

      2. Pa da…sad mu se zuri da sto pre odrzi izbore…inace bi nas drzao jos u karantinu

      3. Toliko o tome da se struka pita.Koliko će danas Kisić Tepavčević da zamuckuje,nije ni njoj lako.Već Kon nije u tom problemu,već je to stari lisac „pregrmeo“davne 2009 sve to.Jedno im ne gine ,debelo unapređenje ,tačno po debljini obraza od uverenja pri obraćanju svakodnevnom.

      4. naucili su ga, to odaje smirenost i koncentrisanost. tako radi merkelova.

    2. Cenim da bi i najidiotskiji AI imao originalniji komentar od ovih ljudskih botova…

  1. Pa sram vas bilo, izveli ste grupu od 100 ljudi u Novom Sadu da grupno skandiraju. Verovatno navijace. Sramota. Obice Vam se o glavu sve sto radite. Navijacke grupe treba zabraniti novim izborom vlade.

    1. ….I u Zemunu su navijači i aktivisti napravili bakljadu sa par solitera i sa razglasa se drali uz maštovite povike Đilase lopove…

      1. I u mom kraju. Pitam se da li i van BG isto vicu, posto su taman toliko mastoviti.

        1. nisu se čuli navijači.
          Možda je razlog što ni oni ne mogu da podrže ekipu koju nam je AV servirao na lokalu.
          Mislili smo da nam se ekipa devedesetih ne može dogoditi, onda nas je Tadić pokopao 2008.godine, a AV nam je obećao kontinuitet i lepo preuzeo sve najcrnje iz Tadićeve i Dinkićeva ekipe, pa nas to društvance, unapređeno ex radikalima urniše toliko da su i navijači zanemeli.

      2. To nisu navijači, to su HULIGANI!!! BARABE!!! Kada ćemo početi da koristimo pravu reč za takve osobe?

        1. U Bg su se malo i potukli izmedju sebe dok su isli na posao.Verovatno zbog razlike u dnevnicama i oko toga ko treba da nosi tesko ozvucenje na zadnji sprat solitera.

  2. Ko ga ne zna skupo bi ga platio….a za vikend lose vreme, a izbori kucaju na vrata, a boljeg nemamo, bla bla…..

  3. a kako će sad ova partijska „struka“promenit odluku koju je već donela a čika samo nju sluša..?

      1. A ti da crniš i mračiš. Izgleda da je svako u sistemu. Ne valja de se lanac prekida,svaka karika je bitna.

  4. Policijski cas se smanjuje sto znaci sa Srbija polako popusta sa merama. Zivot se polako vraca u normalne tokove i to je ono sto je najbitnije.

    1. Pa koliko je to sati od 30 .aprila u 18 do 2. maja u pet sati ? Koliko ja vidim to je najduzi policijski cas do sada . kako Ti zakljuci da se smanjuje … ne znam!!

    2. I sve si to sama smislila? Svaka čast napredovaćeš u botovskom hijerarhiji. Kad ćete skapkrati da ovo nisu pismeni za treći razred osnovne škole? Nadam se I da ste za mir u svetu.

    3. Na osnovu botovskih komentara vidimo da se život polako vraća u normalne tokove.

  5. Blizu smo pobede nad ovom teškom situacijom,samo malo tolerancije i strpljenja.Ispravna odluka.

  6. Jel to struka progovorila? Pomoćnik iz izmišljene londonske gvožđarske radnje?

  7. Koja kukavica od čoveka, nema onu stvar da proglasi zabranu kretanja od četvrtka do ponedeljka jer zna šta sledi. Sledi građanska neposlušnost i još gromoglasnija buka ako tako odluči.

  8. Kako se nadležni nisu toga pre setili? A da, jesu, samo što ne ide baš da Robin preuzme ulogu Betmenu

  9. Ovaj covek mora da odgoaa za krusik,jovanjicu,naplatnu rampu,plagijate,helikopter,savamala,oliver ivanovic,hapsenja,briselski sporazum,migrante itd itd

  10. Molim vas skidajte komentare botova! Ako je Twiter uspeo da ih skine mozete i vi. Nemojte dopustiti da vam zagadjuju portal.

    1. Izvin’te, a koliko ste dugo na ovom portalu?
      Čime ste zadužili Danas da se mešate u njegovu uređivačku politiku?

  11. Od čega je izvedena reč struka,da nije od onog „struk“ koji se koristi za hvatanje somova???

  12. Mene zanima ko će bre da kontroliše korišćenje zaštitne opreme i okupljanje maksimaljo 5 ljudi? Iza moje zgrade već 10 dana se okuplja njih 200 na jednom mestu niko skoro nema masku. Ko će da im zabrani?

  13. Ovaj jako zeza sve nas. Znaci za vreme vikenda mozemo da se skupljamo u prirodi i parkovima a taj jedan dan ne smemo…

  14. Odluka o „drakonskom“ karantinu u trajanju 83 sata za razliku od ostalih doneta mnogo ranije od predvidjenih minimalnih 48 sati, ostavljeno dovoljno prostora da struka „relaksira situaciju“ i da se Mesija pojavi sa „pomilovanjem“ za poslusne i „pokloni“ nam vikend za „primwrno vladanje“ .Ocigledno da nas ma sta zvanicno pricao intimno smatra za kompletne idiote sto sustinski i jesmo.

  15. Zabrana kretanja je skracena upola, ali to ne znaci da u subotu treba svi da sitrce na ulice i da idu da rostiljaju sa prijateljima, budimo odgovorni i disciplinovani jos malo, kako bi se konacno oslobodili ovog virusa.

  16. Iako su mere za predstojece dane ublazene mi kao pojedinci moramo da drzimo distancu i da se pridrzavamo svih mera kako bi sprecili ponovno sirenje virusa.

    1. Kakva duboka misao.
      Molim dotičnog da se priseti distance dok je stajao u redu za potpis podrške onome ko sada propisuje „mere“.
      Fuj, kakva užasna gomila fraza.

    2. Idi pred Sabornu crkvu i tamo drzi propoved.. Mozes da povedes i Kisicku, ona samo to prevrce vec mesec i po dana.

      1. Bravo Laki, upravo sam to primetio. Pitaju je nesto suvislo i primereno, a ona pola sata vergla iste fraze. Jedino menja frizuru uredno svaki dan (i to pre nego sto su otvoreni frizeraji).

    3. Da bi se postigao kompromis u borbi protiv korone virusa Đilas bi trebao da predloži zakon ograničenog trajanja o socijalnoj distanci i ograničenju okupljanja.
      Naravno da bi i Vučić trebao potpuno da otvori televizije sa nacionalnom frekfencijom za izbornu kampanju.

      1. Ja sam vrlo uporan covek i stalno cu da ponavljam: Ti si LAZNI Kosovar. Ne vredjaj postena „interno raseljena lica“.

      2. Zemo, jesi li poštovao distancu dok si čekao u redu da AV-u daš potpis?

  17. Zabrana kretanja za 1. maj je kljucna jer bi masovna okupljanja mogla da dovedu do problema sada kada smo tako blizu pobede nad ovim virusom.

    1. Neka spreče onda masovna okupljanja. Što nas koje ne planiramo da učestvujemo u okupljanjima drže u zatvoru?

      1. Mišljenja sam da bi svaki dan u narednom periodu bila dovoljna zabrana od 18-05. Trebalo bi ljudima dati šansu da sami po volji odluče šta je najbolje za njih a ako dođe do porasta obolelih, bože moj desilo se, život teče dalje. Ko će nama udovoljiti…

  18. Evidentna i neosporna je borba drzave da Srbija izadje na kraj sa ovim virusom u sto boljem stanju, nestasice nicega nije bilo od namirnica,lekova,preko medicinske i druge zastitne opreme.Budimo disciplinovani jos malo prateci savete struke da dobijemo ovu bitku.

  19. Samo da se osvrnem na par komentara o tome kako su navijaci vikali „Djilase lopove“. Ja lupam protiv Vucica i protiv Djilasa, jer je (izmedju ostalih) Djilas doveo ovog prvog na vlast. Ista je to ekipa i sad je najveci problem kako ih zaobici (i njima slicne, a ima ih ohoho) i da li je to uopste moguce. Usput, Vucic se „ubi“ da istakne Djilasa kao protiv-kandidata.

  20. Otkad visi po „Pinku` sve oteceniji! Izgleda da ga je Vulinov kum predozirao ozonom! I ranije je lupao ko Maksim al je sad otisao skroz u aut!!

  21. Sta te mi to, skinuli komentar da su Vucic i Djilas ista ekipa i da Vucic namece Djilasa kao svog protiv – kandidata ??? Auuuu …

  22. Ne verujem da bi ovaj Vučič ikad mogao da položi Ekonomiju kod Radonjića. Nema on ni štofa ni zicflajša za to.

  23. Je l bas tolika enigma da se pronadje makar jedan od postojecih pacovskih kanala za komentare „masina“ kakve je opremala jedna beogradska firma gde je 90-ih proslog veka Marko Milosevic svercovao cigare i bio jedan od suvlasnika a u naslovu ima „EU“?

  24. Kukavice! Placate navijace nasim parama da pale baklje na krovovima zgrada i da zapale te zgrade. To je krsenje najmanje pet zakona, trebalo bi svi da su u zatvoru zbog toga. A stanovi su puni penzionera koji zbog vaseg vanrednog stanja ne smeju da izadju.
    Eto, kakva je ova vlast, kukavicka. Vucic osam godina ne sme ni na jedan TV duel. Sto Djilasu ne kaze u lice da je lopov pred TV kamerama, nego podmece navijace. Mafija na Siciliji je gospodska za mafiju koja vlada Srbijom, ali nece jos dugo.

  25. Ijaaaaaoooo, pa baš je interesantno. Tri dana lupanja i odmah nestadoše dramske pauze, izdisanje, spori govor. Brate… Ima ili išta iskreno u tom čoveku?

  26. Prava je enigma odakle njemu posle svega tolika samouverenost. Tesko je oteti se utisku da on od zapada ima garancije. Pa svako normalan bi bio oboren i slomljen pod tolikim pritiskom nepopularnosti i zvizdanja. A on nista, k’o da je spravljen od betona sa Belgrejd vaterfront koji je otisao u nebo a nasa elitna struka mu je predvidjala potop u podzemnim vodama…..jos u startu.

    1. Pritisak nepopularnosti dolazi od ostrašćenih botova i plitkoumnih . Oni su u ogromnoj manjini , ali njihovo botovanje po mrežama i portalima (tviter, Danas, N1) je organizovana kampanja i ostavlja utisak masovnosti. 90 % stanovnika Srbije ne ide na tviter . Na portalu Danas i N1 je koncentracija istih ljudi, botova i mrzitelja, i to ostavlja utisak masovnosti . Izbori će pokazati stanje.

  27. Ubedljivo smo narod sa najvise propustenih sansi u istoriji ( onoj blizoj o daljoj da ne analiziramo) bar ovde u Evropi. 90-ih proslog veka smo imali lidera sa apsolutnom vlascu koji je konstantno umesto da ide korak ispred svih (sa apsolutnim „mandatom“ od strane naroda) konstantno isao tri koraka unazad, ne zato sto je bio lud i glup vec sasvim smisljeno. Umesto da smo se prvi od ex-SFRJ republika ponudili za clanstvo u NATO,mi smo nastavlkali pricu o „mrtvoj“ Jugoslaviji i politiku SKJ sa motom „svi Srbi u jednoj drzavi“ a od toga jedino jos oni u BiH nisu prognani ili asimilovani. Umesto da prvi prihvata prve planove o asimetricnoj federaciji i reformisanoj zajednici nezavisnih drzava,Milosevic je sve (uz teske i ljudske i materijalne zrtve) sve odbijao do momenta „saterivanja uza zid“ i nametanja najgorih od svih resenja. Da je prihvatao prve ponude a ostali sve to odmah listom odbijali onda bi njegovo delovanje imalo smisla i svrhe ali se to nije dogadjalo. Od 2000 umesto postepenog gradjenja demokraticnog drustva sa „neutralisanjem“ partokratije i negativne selekcije, opsta grabez u kriminalnim tranzicijama,pomama „gladnih demokratskih usrecitelja“ u dilovima i talovima,unistavanje sdk,bankarskog sistema,preostalog zdravog tkiva privrede,masovna otpustanja,lagerovanje celokupnog drzavnog i vojnog vrha u Hag i sve to isto i gore i od 2006 kad je „dete poraslo i osamostalilo se“ otcepljenjem Crne Gore iz SCG zajednice. I onda na nedelima tadasnje vlasti „povratak ratnika“ iz 90-ih sa u „dresovima EU boja“ pojacanih talogom preletaca iz redova bivsih. Nista novo osim dalje (ras)prodaje i odrzavanja kosovskog „kamcera“. Pa videsmo li da u prethodnih 30 godina sa ovakvim sistemom mafijasko-partokratske „hajducije“ ne napravismo ni „d“ od drzave?! I da ne valja sistem jer ni Kurta ni Murta ne znaju i ne smeju drugacije?

  28. Kad vidim ovog „vaseg“ ,tacno mi ova“ nasa“ trojica u BiH simpaticno izgledaju.

  29. Znate šta je bio onaj Milošević za ovoga? Rambo! Ovaj se stresa čim mu dve babe zalupaju u šerpe. Neće Đuka da spasi stvar, budi siguran !

  30. Vučić predlaže, a struka nalaže. Prvi je za blaže mere, dok drugi-a je ipak za zatvor. Prvi je dobrotvor, a drugi-a zlotvor. Kakav spin s narodom koji je okrivljen za širenje zaraze. Kakva partija pink-ponka s narodom koji je kriv za sve. . Danas će izaći i reći, On će izaći i reći, eto ja sam hteo ovako, ali sam morao da poslušam struku. Struka, može i bruka, rimuje se, a i…

  31. Starima preko 65 je svejedno ,njima je svaki dan vikend i praznik.Hvala presedniče što brinete o nama,jer sami teško da bi se snašli u ovim odlukama koje se menjaju i na 12 sati.

  32. Ovaj je umislio da se na izborima bira diktator koji može posle da radi šta mu se ćefne. Može mu se sve dok ima sa sobom gomilu poslušnika bez mozga i morala.
    PS
    Lepo mu stoji masonska piramidica zbog koje je umislio da je nedodirljiv.

  33. Solomonsko rešenje, sprečava se mogućnost da se virus masovno širi, a opet onemogućava kretanje na relativno krataka period.

  34. Treba nastaviti sa lupanjem u serpe i posle vanrednog stanja, sada kao protest protiv vlasti. Pokazalo se kao djelotvorno, a i interesantno :). A na ovaj nacin i veliki broj ljudi koji su lijeni da izadju na proteste ovako lako mogu da dodju do izrazaja i pripomognu. Fino bi bilo da se organizuje nastavak serpi i posle vanrednog stanja.

  35. Postepeno ukidanje mera, je bolje nego odjednom ukinuti sve uvedene mere, a već od sledeće nedelje, iskreno se nadam da neće više ni biti zabrane kretanja.

  36. Svakom ko procita ovaj tekst treba odmah isplatiti 200€ za pretrpljenu dusevnu bol.

  37. Da li mozemo da saznamo koliko je respiratora kupljeno, po kojoj ceni i koja je firma bila uvoznik? Molim novinare da postave ovo pitanje i istraju na odgovoru.

  38. Mislim da ovaj sajt posecuju ljudi koji mogu da razmisljaju.

    Budite za to da sve krene da ZIVI i trazite greske vlasti u raznim drugim stvarima (ima ih jako puno) van ovog nazovi virusa, kojeg svi moramo dobiti a vecina ga je vec dobila.
    Vlast ima veste ali jadne manipulatore i vecinu medija u Srbiji. To treba menjati. A podrzati da ljudi imaju SLOBODU IZBORA da idu gde zele.

  39. Jao baš mi je žao svih vas babetina koji kukate što ne možete napolje, jadni vi. Da li je neko vaš bio zaražen, ili nedaj Bože na aparatima ? Nadam se da nije i da neće ni biti da ne saznate kako je prolaziti kroz to. Ne podržavam ni jednu stranku, niti me politika zanima, ali zbog politike ugroziti većinu zarad nekolicine što kukaju je za mene nezamislivo. Evo predloga, svi koji hoćete napolje u gužvu, bez zaštite i glumite ludilo kako je ovo sve izmišljeno potpišite lepo da se nećete lečiti ako se zarazite. Jednostavno.

  40. Znam da je glupo moje pitanje u ovim zaista teskim vremenima, u kojima su mnogi patili i pate, a neki na zalost, preminuli, daleko od svojih porodica. Zaparala mi usi informacija da gradski prevoz, odnosni karta za gradski kosta 250 din, a bila je 89. Kako? Zasto? Ne pratim redovno izvestaje i izjave odgovornih, jer sam uciteljica iz unutrasnjosti koja veoma primitivno radi nastavu na daljinu, a to traje mnogo, mnogo sati dnevno, mada nase resorno Ministarstvo plete lovorike samo sebi na ovoj vrsti ostvarivanja plana i programa za ovu skolsku godinu. Da li to znaci da je u tom procentu, koji se moze uociti u ceni karte u GSB, poskupeo i zivot u Srbiji, mada sam tu informaciju da promena u cenama na svim nivoima nece biti…a i tada sam znala da je to lazzz, kao i hiljade drugih… Mozda ce nasa vlast , kad se stabilizuje ne zemlja, naravno, vec stanje u vezi virusa, vratiti cenu na predjasnji nivo… ali poucena iskustvom, sto uvedu, vise ne isprave. Pricaju o mogucnosti povlastica. A svi oni koji rade u sivoj ekonomiji, hoce li i njima poslodavac obezbediti markice? Svi oni koji rade za minimalac, a prijavljeni su, pa im je prevoz uracunat u minimalac? Kako ce ziveti???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.