Vučić pretio vladikama poverljivim papirima

Patrijarhova pohvala predsednika Srbije nije zvaničan stav Sabora, tvrde u vrhu SPC

Ostavite komentar


    1. Novinarstvo js pocelo da se sluzi prenosom knformacija po pfincipu gluvih telefona

      1. Daco, maco, ti si pogresila sajt. Ovo je Danas, a tvoj komentar se pise na svinjformeru.

    2. Боље би им било да врате неправедно прогнаног владику Артемија, који је најчаснији и да им он објасни шта да раде и како да поступају у ово лудо време!

      1. Nemas ti pojma on je bio najveci biznismen prodavao jabuke koje su bile donacija i pokrao silne pare za obnovu crkava i trovao ljude protiv suzivota na Kosovu.A toga ima jos toliko da bi trebalo i danas da se neko pozabavi sa njegovom raskolnickom crkvenom bratijom.

  1. Ma, kad je Vučić tu, do mora da bude simfonija. Milom ili silom.

    1. Kako misliš silom? Pa da popovi nisu namazani ne bi mogao da ih ucenjuje. Razmišljaj jado

  2. Vucic je dosao zahvaljujuci prevari i lazima, njegov sistem vladanja funkcionise na istim principima, pa ce i otici zbog kapitalnih lazi i prevara.
    Episkopi i Sabor SPC, na celu sa patrijarhom Irinejom, samo su deo tog zalosnog mozaika.

    1. Потпуно сам разочаран. Најмање што сам очекивао је да Вођу унапреде у патријарха, а, колико сутра, да га прогласе, за новог свеца. Кад оно међутим. Заслужио је, чим се јуначки бори за Србље. Изгледа да Његова светост не да фотељу. Да ли има титула патријарх без фотеље (портфеља), за Вучка? Амин!

    1. Nikakve, ama baš nikakve veze ovaj lik sa Titom nema. Blago nama bi bilo da je tako, ali na našu veliku žalost, nije. Više mi liči na Dražu i Nedića… Od prilike takvu politiku uništenja svog sopstvenog naroda vodi!

    2. E barem da je barem desetak posto ko Tito!
      Bar da je uradio nešto dobro za svoju zemlju gdje vlada!
      Tot je proširio granice, podigao privredi,zdravstvo,skolštvoi obrazovanje,nauku, armiju,ugled zemlje u svoje….
      A što je ovaj uradio; svuda gdje se mešao Srba je nestalo….
      A posledice će mo tek kasnijim godinama osećati…..
      Ova SNS/SPS (Dačić, Vučić,Palma, Nikolić..) Vlast je pošast gora od samih jahača apokalipse!!!

      1. Nije ti tito podigao privredu vec pametni i vredni ljudi, koje tito nije sputavao. A podigli bi jos vise da ovaj nije raido sta je radio.

        1. Janko, nije Josip Broz Tito nikog sputavao, no on i nije tema nego što ovaj radi sa crkvom. Srbi se pozivaju na nekakvo pravoslavlje i nemaju baš dobro mišljenje o katolicima, tačnije o katoličkoj crkvi, a nezamislivo je da bilo ko od moćnika ode u Vatikan i da se ovako ponaša. I to sve samo da bi dobio blanko ček za prodaju kosova jer ga zapadni mentori pritiskaju. Nada se da će uz pomoć crkve izbeći bes naroda. Verovatno je i da hoće, jer narod se prodaje za šaku zobi u vidu sendviča, fiktivnih povećanja plata i penzija. Njemu će biti dobro jer će namiriti zapadne mentore koji će ga u slučaju nemira podržati.

  3. Sada ce on i da ih raspusti i sebe proglasi i Patrijarhom, sve vec predvidjeno unapred, jos pre par godina.

    1. Znaš da đavo ne dolazi sam!
      Nego uvek kada ga neko prozove!!!

  4. nisam vernik…ali ovo sto ovaj radi je necuveno…pazi…da instituciju(doduse nevladinu) on tako politizuje…I to za svoje sebicne svrhe…instituciju zbog koje su Srbi i ocuvali svoj identitet i nisu postali muslimani kao neki…ej… pa kako ga nije sramota…a o patrijarhu koji ga je pozvao…ne znam sta da kazem…da ima trunke morala podneo bi ostavku(ili sta vec oni koriste u crkvi za tu situaciju)…posle se pitaju zasto im opada poverenje kod naroda… pa ko ce da ti veruje kad si stao na stranu jedne politicke partije…

    1. Crkva odavno nije NVO, ima tome 30-tak godina. Takođe, odavno nije nepolitička. Naprotiv, i nažalost, crkva se od kraja osamdesetih sve više i brutalnije meša u politiku i želi svoj deo kolača. Da li si primetio da je ijedan od crkvenih velikodostojnika ikada kažnjen za pedofiliju, korupciju ili neko od brojnih dela koja im se pripisuju? Vladike i popovi zaštićeni ko beli medvedi, crkve se grade na svakom koraku, imaju vozni park vredan milione, sve su bogatiji dok je narod.sve siromašniji.
      Tako da, ako ih je Vučić ucenjivao, u šta ne.sumnjam, sigurno je imao čime.
      Ucena je jedan od njegovih omiljenih načina držanja ljudi pod kontrolom.
      A crkve mi ni najmanje nije žao. Zaslužila je i mnogo gore.

  5. Pa svima je jasno da mu je vladavina zasnovana na ucenama i radu tajnih sluzbi.Nece me cuditi da uskoro cla nacija bude cipovana ako mu dozvolimo da se dalje bahati i ponizava sve oko sebe pa i sam narod.

  6. Ne verujem da je icim mahao vladikama i Irineju.Ovom nazovi patrijarhu ne verujem nista.A nezvanicni izvori? Koji? Koji vladika ne sme nesto javno da kaze.Pa i ne sme kada im je vozni park u vrednosti nekoliko miliona eura.

    1. @Maximus као што и сам знаш то је римокатоличко име. А твој коментар не желим коментарисати јер си за то да Срби и Србија страдају. Као и твој радник и плаћеник Вучић. Отрезни се народе мој. Ми смо и горе издржали у историји

      1. Stevane, kakve veze imaju rimokatolici sa ovim kršenjem osnovnog prava na nezavisnost crkve? U toj, čini se tebi mrskoj crkvi rimskoj, ovakve stvari se ne bi mogle dogoditi, čak i pored liberalnog Franje.
        Srbi i Srbija ti stradaju od Srbina, ne od zapada. Ali ti u svojoj zaslepljenosti ne vidiš dalje od nosa. Crkva je sama dozvolila da joj se u posao mešaju gramzivi političari, da mogu da je ucenjuju udbaškim papirima. I to ne rade kao što ti naivno misliš zbog „pokatoličenja“ nego da bi prodali kosovo, i stekli moć kontrolišući crkvu, jer batinaške institucije, u koje srbi imaju poverenja, vojsku i policiju već poodavno kontrolišu. Ne boj se ti katolika, boj se „pravoslavaca“ čije je pravoslavlje u džepu, puter na glavi a dokazi o svemu tome u rukama naslednika i pitomaca kgb-a.

  7. Vucici u Bugojnu , najveci komunisti . Kako se brzo , preobukose .

  8. Ako je ovo tacno, onda zaista zivimo u carstvu lazi i obmana. Ali bi oni koji to tvrde, svoje tvrdnje trebali izneti javno. Ovako se samo stvara jos veca konfuzija.

  9. IZDAJA I PLJAČKA NA DELU

    Ova Srpska Napredna Stranka se mnogo „naježila“ od same pomisli na ta vešala i pominje ih svaki dan. Hoće čak da predupredi bilo kakve priče o pljačci i izdaji koju su izvršili. Sve to govori da oni imaju (opravdan) razlog za svoju zabrinutost!? Međutim to se odnosi na sve srboždere koji su teško opljačkali i izdali ovaj narod i ovu zemlju. Međutim kad proradi sud u Srbiji, izgleda će oni svi zajedno zaigrati u kolu zvanom pripirevka. Tu su i oni koji su blokadom medija sakrili ova zla od očiju srpske javnosti. Jer da zna istinu ovaj narod sad bi im presudio i to bez suda. O kakvoj se vlasti radi najbolje govori sam Vučić, koji nas je i doveo do bankrota, prosjačkog štapa i do građanskog rata. Da bi prikrio ogromnu izdaju i pljačku Srbije, on je spreman na sve, pa i na rat sa sopstvenim narodom. Vučić je samo stvarao zla srpskom narodu pogledajte pažljivo i lako će te se uveriti. Sada preti rodoljubima koji nisu izdajnici i koji brane Srbiju od njega. Okidačima se škljoca iz svih mediji po Srbiji. Kad Srbija postane pravna država svi ti pojedinci koji su služili Vučiću, moraće da završe život na robiji. Ti mediji su rak rana ovog naroda i danas ko čačka oko TV-a može lako poginuti. To je VUČIĆEVA-PANDORINA KUTIJA“. Mi vidimo i znamo da su mediji Vučićev volan sa kojim je odvezao Srbiju u propast. A kad puknu ti mediji onda (narod kaže) „ode mast u propast“ i svi kriminalci na čelu sa Vučićem na to zvono će pobeći iz Srbije. Tada ćemo se pitati gde smo bili? Nigde. Šta smo radili? Ništa. Ali Srbija će ostati kao raščerupana kokoš. Živi bili pa videli…
    Vremena su teška za srpski narod, a kako ćemo se izboriti sa ovolikim lažovima, lopovima i izdajnicima videćemo. A što se tiče klijenata za ta vešala njih ima, ima ih na sve strane. To su sve (okoreli) kriminalci koji postaju zverinje u Srbiji, koje je spremno da ujeda i ubija. Ceo svet to vidi i zna samo Srbi to još ne vide i neznaju… Pozdrav, neznam za koga…

    P. Sajdžo Bogutovac

  10. E barem da je barem desetak posto ko Tito!
    Bar da je uradio nešto dobro za svoju zemlju gdje vlada!
    Tot je proširio granice, podigao privredi,zdravstvo,skolštvoi obrazovanje,nauku, armiju,ugled zemlje u svoje….
    A što je ovaj uradio; svuda gdje se mešao Srba je nestalo….
    A posledice će mo tek kasnijim godinama osećati…..
    Ova SNS/SPS (Dačić, Vučić,Palma, Nikolić..) Vlast je pošast gora od samih jahača apokalipse!!!

  11. Nee?! On mukica pretio? Milica naša, mala, slatka i napaćena, pa kad je on glas podigao a kamoli zloupotrebio DB radi lične koristi?

  12. Deo crkvene elite na čelu sa patrijarhom ima orahe u džepovima , jer je ogrezao u korupciji, nemoralu i drugim nepočinstvima.
    I sasvim je očekivano da je Bata Keramičar o tome dostavio papire vučiću sa kojima on maše i preti.
    Patrijarh je onomad dok bejaše još vladika autom pokosio neke ljude na ulici u Prokuplju, a da zato nikom nije odgovarao, Sem toga kolaju priče da tada nije vodio monaški život. Naprotiv dobio je dva vanbračna sina sa izvesnom Ivanoom, Jedan od sinova se bavi unosnim biznisom uz pomoć olakšica koje mu pribavlja vanbračni otac.
    Pa je i na Tron SPC postavljen po kriterijumu negativne kadrovske selekcije, jer „drugovi“ koji brinu o svemu i svačemu rezonuju: nije važno da lije sposoban, bitno je da je poslušan.

  13. Jovan
    11. maja 2019. u 09.04

    Buduci da je omiljeno stivo Vucica citanje poverljivih dosijea BIA-e, sto ga je poducio pokojni prijatelj Miki Rakic, da nije mozda naisao na zanimljivosti o vama, te ste prinudjeni da ga tetosite Vasa Svetosti ?

  14. Da li je neko iznenadjen? Klasican radikalski manir mahanja papirima. Pretnje, ucene, potkupljivanje… je nacin vladanja. Nikada se necu nacuditi kako narod moze da glasa za to.

  15. Ne ulazim da li je tacno ovo sto pisete, ali moje osnovane sumnje su apsolutne u Vucica. Zaso, zato sto je pred sastanak izjavio uzivo ,“idem na sastanak da odgovorim onima koji su trazili moje anatemisanje“ . Kako ovaj narod srpski da njemu nismo vazni, da on fura svoju popularnost I svoj dzep. Nije potrebno da bilo ko iz crkve na tebe baci atanemu, dovoljni su oni koji se ne slazu za priznanje Kosova, mrezama na internetu krece se vest da se sprema predaja siptarima Bujanovca, Preseva I Medvedje. Nemoj ni da pomislis na to, bas me briga za tvoju popularnost I nista ti ne verujem.

  16. Jelena Tasić piše ono što je M. Đorđević ispričao kumu D. Đilasu, da će se dogoditi na sastanku Sinoda, na kojem će govoriti Vučić. Kumovsko obećanje se, naravno, nije obistinilo, pa će kum ponovo pod šator, a Danas će i dalje ostati bilten SZS.
    Šta ćete, život je takav!

  17. To što Vučić manipuliše sa narodom sada je preneo i u SPC…One je slatkorečiv i širi laži kao istinu..Slušajući narod oko sebe koji je naivan ali pošten, oni jednostavno ne veruju da jedan Predsednik može da iznosi neistine i da ih obmanjuje…Ako Vučić kaže „u Srbiji se nikada nije bolje zivelo“, oni to veruju i misle da su za svoje stanje sami krivi jer ostali zive dobro…To što će mo sve prodati stracima i dovući prljave industrije koje će nas zagaditi do te mere da nam generacije neće oprostiti, o tome niko ne misli…jer to Vučić nije rekao…

  18. Jelena, za ime Boga i Svetog Save i Svetog Vasilja Ostroškog i tebi dragog Manastira Žiče, zaustavi se. Vrlo dobro i sama znaš da ako oko 2 stvari postoji konsenzus u SPC, to je pitanje KiM i pitanje smene Maksima Vasiljevića zbog teške psihičke bolesti. Možda se razlikuju finese i možda nekima odgovara da bude smenjen za mesec dana ili u avgustu ili bi da mu nekako produže „trajanje“ do sl. Sabora, ali najpre je onima oko njega stalo da se što pre skloni iz javnosti. Ovo što pišeš , neka ti o tome svoj Sud kaže Sveti Vasilije ako ikada više budeš smela da kročiš na Ostrog. Na tvom mestu bi se svako barem malo Boga i svetitelja uplašio. Ovakav tekst ne priliči hrišćanki u ove praznične dane.

    1. Maksim Vasiljevic je najmladji doktor nauka u SPC i jedan od najpriznatijih pravoslavnih teologa na svetu. Pritom je već drugu deceniju episkop u eparhiji koja je pre njegovog dolaska bila neizdrživa za episkope prethodnike. On je tamo podigao nivo pobožnosti, crkvenog života… On je i pored svoje fascinantne biografije skroman čovek, predan svom pozivu i spreman da izdrži nemilosrdne napade ljudi koji ga se plaše zbog otvorenih stavova i ljudskih kvaliteta – prvenstveno od Bulovića i Vučićevih satelita. Kojim kompetencijama ste Vi došli do zaključka da je on psihički bolestan?

  19. КАДА ПРЕДСЕДНИК АБОЛИРА ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА КОГА СУ ОВИ ЛАЖИМА ОБЛАТИЛИ (МЕДИЈЕ И СУДИЈЕ ПЛАТИЛИ), ОНДА ЋЕМО ЗАИСТА ЗНАТИ ДА НЕКЕ НАДЕ ИМА…

  20. Sjajan tekst i hvala za informacije i saznanja koja su, bar meni, zaista neophodna.

  21. Srbiji nema boljitka ,dok se ne rasformiraju “ SLUZBE I OTVORE DOSIJEI“ CIJI VLASNIK JE VUCIC.
    SVI SU UCENJENI ,JER IMAJU MNOGO PUTERA NA GLAVI.
    VUCIC JE POKAZAO SA CIM VLADA I ZBOG CEGA SU OKORELI NA NAJVISIM DRZAVNIM FUNKCIJAMA

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.