Vučić prisvojio ideju patrijarha Irineja

Inicijativa da se savsko priobalje kod Starog sajmišta nazove “Obala jasenovačkih žrtava” niti je nova niti je predsednikova

Ostavite komentar


  1. Nema drugo mesto nego mora bas tamo. Naravno da tako nesto treba ali ne na tom mestu. Valjda bi taj deo morao da nosi naziv Zrtvama Starog sajmista.

  2. „Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je proteklih dana inicijativu Skupštini grada Beograda da deo savskog priobalja, u neposrednoj blizini nekadašnjeg logora Staro sajmište, ponese naziv Obala jasenovačkih žrtava“

    Pored silnih zirtava Starog Sajmista, u sred tog kompleksa tom prostoru dati ime „Obala jasenovackih zrtava“! Kakva manipulacija!
    Moze da ponese naziv „Obala žrtava Sajmista“! To bi bilo mnogo loginije nego ici 300km na zapad kada je sve „tu“.

  3. Kakvi komentari. Da pojednostavimo, kako su starim sajmistem i Jasenovcom, upravljale ustase, jel moze Obala ustaskih zrtava. Kako to zvuci za europske usi

  4. Vučiću tamo su stradali i Hrvati koji niso bili lojalni ustaškom režimu .Nije fer spominjati svoje žrtve a tuđe zaboraviti .Svaka žrtva je žrtva ,nije važna vjera nacija ili državljanstvo .Da se nikad ne ponovilo .

  5. Patrijarh Irinej pokrenuo pre devet godina za vreme predhodne vlasti.Umesto da kritikuje te Đilasa zbog čega nije prihvatio inicijativu patrijarha vi kritikuje te Vucica sto incijativu obnavlja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.