Vučić u obilasku predatog nelegalnog naoružanja: Do sada prikupljeno 13.500 komada oružja i eksplozivnih sredstava 1Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas su obišli mesto Duvanište nedaleko od Smedereva i prikazan im je arsenal neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koji su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

„Uradili smo veliki posao“, rekao je Vučić.

On je dodao da će u narednih mesec dana ova akcija biti na dobrovoljnom nivou, a nakon toga u kontrolu kreću nadležni organi.

„Odličan posao su uradili. I Novi Sad i Šabac i Mitrovica proporcionalno broju stanovnika. Naravno i Beograd. Ovo neće da traje tri dana. Ovo je naša akcija koju ćemo sprovesti. Do 8. juna ne sme da bude represija, od 8. juna idemo na represiju. Tada će kazne biti ogromne. Idemo na izmenu zakona, nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje. Veliki posao je urađen, veliki… Ovo je naša molba, akcija traje do 8. juna, a onda policija postupa po zakonu. Ovde ne sme biti represije do 8. juna, a od tada kreće represija“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik se u obilasku interesovao i za pojedine komade oružja poput „derindžera“, kojih je na gomili predatih pušaka i pištolja takođe bilo mnogo.

„Ponosan sam na ovu akciju i rezultate. To je potrebno to je važno zbog veće sigurnosti naših građana. Moramo da uradimo sve i da merama dejstvujemo posle tragedije koja nas je zadesila. Ovo su konkretne mere koje smo morali da preduzmemo. Zahvalan sam policiji. Ove mere pružaju mnogo veću sigurnnost. O ovome govori ceo svet. Svi govore o jedinstvenoj akciji koji je Srbija preuzela“, istakao je Vučić.

On je naglasio da je dosad prikupljeno 13.500 komada oružja i eksplozivnih sredstava kao i da Beograd prednjači kad je reč o brojkama, ali proporcionalno broju stanovnika prednjače Mitrovica i Šabac.

„Ovo je važno. Pre svaga majkama i ženama pruža veći sugurnost“, istakao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari