Vučić u obilasku Tiršove 2: Biće završena do proleća 2027., Srbija za zdravstvo izdvaja 4,6 milijardi evra 1Foto: Printscreen / Pink TV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku gradilišta Dečje bolnice Tiršova 2 poručio je da će biti završena do marta, aprila 2027. godine.

– Došli smo da vidite da se radi u tri smene, obećavana je 30 godina. Gradimo ovu velelepnu kliniku koja će biti najvažnija za decu i Srbije i decu iz regiona- rekao je Vučić.

„Tiršova 2 je san generacija i ponosan sam što ćemo i to da uradimo“, naglasio je Vučić.

–  118 miliona evra su građevinski radovi i završićemo je pre početka EKSPA 2027. godine. Za nas je najvažnije da sačuvamo živote naših ljudi, naše dece i zato ulažemo toliki novac. Za nas je zdravlje ljudi najvažnije- rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao, država ulaže ogroman novac u zdravstvo i, kada se uzmu u obzir infrastrukturni radovi, lekovi i lečenja, reč je o sumi od oko 4,6 milijardi evra.

„Ovo je od najvišeg značaja za građane i to ćemo uvek da činimo“, poručio je Vučić.

On je najavio od 1. septembra akciju preventivnih pregleda otkrivanja raka za građane starije od 40 godina, kako bi se otkrilo od čega boluju i kako bi mogli da budu izlečeni.

Odgovorio je i na kritike da je obećavao da će ova klinika biti završena 2022. godine i rekao da ti koji ga kritikuju nikada nisu napravili nijedan projekat.

Na proleće 2019. predsednik Srbije je početak izgradnje nove dečije klinike najavio za – proleće 2020. godine, a kasnije je postavio novi rok za završetak dečje klinike – do početka 2025.

Pored predsednika Vučića, obilasku gradilišta prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar finansija Siniša Mali, ministar za javna ulaganja Darko Glišić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, direktor Univerzitetske dečje klinike Tiršova Siniša Dučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari