„U psihološkim udžbenicima bi mogao da se nađe koliko sutra“: Kako će istorijska nauka videti ulogu Aleksandra Vučića?

Ostavite komentar


  1. Ako vucuc bude pisao istoriju tada će biti u udžbenicima istorije
    Ali je bitno koje karakteristike će ga definisati u istoriji.
    Mislim da će ući u istoriju po tome što je uništio državu ,porusio je pola beograda i to lepih predratnih vila koje nije ni Hitler srušio a njemu i sns to pošlo za rukom.i još mnogo toga a sve za račun njegovog privatnog projekta beograd na vodi.

  2. Ne mogu da tvrdim, ali Vuciceve metode ekstremnog oportunizma i uvodjenja principa istocnjackih borilackih principa u politicku i medijsku borbu danas pomno i posveceno proucavaju vodeci evropski politicari i politicki podmladak EU.

  3. Bit će upisan crnim slovima u istoriji Srbije. Kao najveći prevarant, Lažov, manipulatori. Onaj koj je pogazio ustav i izdao narod i zemlju. Sve drugo bi bila lažna istorija, kao u vreme Tita.

  4. Kada se bude učilo o Stefanu Nemanji svako će pitati za spomenik ko ga je naruči,čija je to bila ideja. Dela će govoriti.

  5. Он је свакако тежак случај, наука би се требала позабавити нама који смо пристали да нас он води и представља. Које су то наше особине, као народа, довеле до свега овога што нам се дешава, и то не први пут кад нам је вођа у питању. Да ли је то болесна трпељивост или поводљивост и лењост да се мисли сопственом главом.

  6. Trebalo bi da ga pamte po tome sto je veleizdajnik. Ne zbog Kosova, koje pripada Milosevicevoj eri, vec zbog Srbije. Koju je upropastio tako sto je unistio materijalno, MORALNO, politicki i institucionalno. Zato sto je prodao najprljavijem kapitalu, unistio zdravstvo, obrazovanje, prirodu… Dakle, covek je u Srbiji pokusao i prilicno uspeo u tome da UNISTI sve sto vredi.

  7. U istorijski zakljucak ce biti sledeck tipa. Dosao je na vlast tako sto je upropastio kompletan politicki sistem u zemlji, uz pomoc najgorih oportunista i ljudi bez casti i morala. Potom je na pozicije postavljao najnesposobnije i najposlusnije. Obesmislio je sve institucije sistema nepotizmom, primitivizmom i korupcijom. Njegov maligan uticaj se prosirio potom i na opoziciju koja je prihvatila tu politicku praksu i sama pocela da se sluzi dnevnopoliticki slicnim metodama. Drzava je bila visoko centralizovana, gde je AV imao uzi krug spsobnijih ljudi, a sve se pitao On. Osim toga, bio je dalekovid i jedan od najsposobnijih politicara prve polovine XXI veka u Srba. (I ovo poslednje je se ostvariti, ne toliko zbog njega samog, koliko su svi ostali politicki igraci nedorasli, losi i totalni paceri).

  8. Istoriju ne pisu Vucic i njemu slicni nego malo jaci igraci.Naprimer,-ostace zabelezeno ono sto je o njemu i izborima izrekao Evropski parlament.Ostace zabelezeno da on redovno glanca cipele ambasadoru Hilu.Da je sve dao Kurtiju(ukljucujuci i precutno priznanje).Ako Hil ne ispuni obecanje i ostavi ga na vlasti morace i Rusiji uvesti sankcije da bi ostao da vlada jer nema drugog izbora.Onda ce ga sutnuti kao staru prljavu krpu(ne samo Hil nego i njegovi sledbenici,jer samo tako mogu preleteti kod nekog drugog mufljuza)……No,moram priznati da sam i ja u gresci cim raspravljam o ovom pitanju koje je Vucic sam nametnuo.On i ne zna sta je istorija.On misli da je to sadasnjost.S obzirom da je umislio da je sadasnjost ono sto svrlja na kineskoj tabli-logicno je da misli da ce takva biti i istorija.Pa zaboga ljudi-To je potvrdio glavom i bradom Maric na Hepy televiziji…….averim.

  9. Biće upamćen kao najgori predsednik Srbije. Upropastio je privredu rasprodao zemlju Kinezima Emiratima i ostalim kroiminalcima Orbanovom zetu Radoičićć Dodiku i ostalima koji mu drže fotelju. Sve što jedno sada radio svet se smeje jednom patološkom bolesniku koji kupuje naoružanje kao da se sprema za osvajačke ratove. Troši nemilice novac nas poreskih obveznika na podmićivanje i kraju glasova na izborima. Narod ga mrzi smeju mu se ali on od zaslepljenosti vlašću ne vidi ili neće da vidi.

  10. Samo čekam kada će mu pasti na pamet da zida piramidu, na Ušću, visine nekih trista metara! Da bude duplo veća od Keopsove! Iskompleksirani mali diktator!

  11. Vidim, ovi komentari su kao dečje zabavište ekstremnih istomišljenika na nesuvislu propagandnu temu. Nijedan iole balansiran komentar ne prolazi. Neka tako i ostane – zabeleženo.

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 8

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.