Vučić: Za 10 godina veoma respektabilna i snažna armija 1Foto: Twitter Aleksandar Vucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i ostale prostorije Internata Vojne gimnazije u Beogradu i najavio da će „Srbija za 10 godina imati veoma respektabilnu i snažnu armiju“.

On je rekao da je Internat Vojne gimnazije izgrađen 1970. godine, i do sada ništa nije više rađeno. Sva oprema joj je ugrađena tokom renoviranja rađena je u vojsci Srbije, ispričao je Vučić.

U prvoj fazi uloženo je 32 miliona dinara a biće, kako je Vučić najavio, još dve faze.

Vojni budžet je, kako je rekao „milijardu i preko milijardu dinara“, i naglasio da ćemo „za 10 godina imati veoma respektabilnu i snažnu armiju“.

Vućić će najavio da će se „popraviti kvalitet hrane, primanja će biti veća, rešiće stambeni problem, a pre kraja godine ili početkom sledeće godine svi građani Srbije videće velike promene u Vojsci Srbije u pogledu opreme, oruđa i oružja“.

Na pitanje da li mu smeta što je zgrada Generalštaba zapuštena od bombardovanja, Vučič je odgovorio da je za to da se to popravi, ali da ima otpora.

„Ja sam prvi predsednik vlade koji je počeo da obeležava početak NATO agresije na Srbiju. Što god pokušate da uradite u našoj zemlji uvek ćete imate te koji će da govore ‘nemojte da menjate tu zgradu to su istiorijski spomenici’. A nisu bili istorijski spomenici kad su ih gađali u NATO bombardovanju“, rekao je Vučić.

Prema Vučiću, Srbija će do kraja godine kupiti moderne lovce i helikoptere, a osnovni cilj je, kako je istakao, da Vojska uvek ima borbenu gotovost na najvišem nivou da može da brani zemlju i građane.

Vučić je rekao i da je svestan da vojska ima mnogo objekata koje ne koristi, ali je ukazao da nije lako sprovesti plan po kojem bi se ti objekti iskoristili i vojska zaradila.

To vam je kao sa zakonom o platama u javnom sektoru, smatra Vučić i dodaje da bi mu „čitav Beograd skočio za vrat“ kada bi zakonom bilo propisano da sekretarica u Beogradu i Vranju imaju istu platu.

Vučić je ukazao da bi protivnici takvog rešenja za ujednačavanje plata u javnom sektoru govorili da su cene mnogo veće u Beogradu nego u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari