Vučić: Zatražiću hitno i trajno obustavljanje građevinskih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani

Ostavite komentar


      1. Ajd majke ti, to uradi i za Kopaonik, Staru planinu, Vrnjačku Banju, jadne male planinske reke, za zaštićene zone u Beogradu, Nišu, Novom Sadu…itd. Tu možeš da zaustaviš sve!
        Pitanje je samo hoćeš li!

    1. Taj put se radi u saradnji sa Crnom Gorom tj. deonica Dečani – Plav-Gusinje povezuje tzv. Dukađin (Metohiju) i Malesiju. Taj put ne samo da ugrožava zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani već spajanjem Dukađina i Malesije idalje sa Tuzijem pratičlno zaokružuje Shqiperije e Madhe ili Veliku Albaniju.

    2. Dobro se setio.
      Pustio ih da sve završe a sada „drž’te me da ti h ne pobijem“.

  1. podsetice da je rezultat 5-0, da nas svi podrzavaju, da su se promenili odnosi u svetu u nasu korist. Samo ce jos prstom pokazati na Briselski sporazum iz 2013…..

  2. U Crnoj Gori SPC ne izvodi građevinske radove samo na slobodnom prostoru, već i na starim, srednjevjekovnim manastirima. Radi šta hoće, bukvalno. Vučić to podržava, nema priče o zaštiti spomenika.

  3. Za produktivan dijalog je neophodno da medju ucesnicima postoji minimalni odnos poverenja i miroljubiva klima za razgovore

  4. Nama su ruke u svim segmentima vezane. Strane sile ih podrzavaju i mogu nesmetano da rade sta hoce.

  5. Decko moze nama da upropastava zemlju dok tamo je druga prica ,divan je kako se on bori za nas srbe .
    Koga interesuje ova smejurija vise .

  6. A svetinje na Kopaoniku, Fruškoj Gori, Beogradu, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji, Staroj Planini, Goliji…?

    1. Jedno je turistički objekat na turističkoj destinaciji, a drugo je put kome nije tu mesto, već se pravi samo da bi se napakostilo drugoj strani.

  7. Ovo je jedan od mnogobrojnih minimalnih uslova koje albanska strana treba da ispuni da bi se normalno razgovaralo.

  8. Ma tresu im se gaće od tvog zahteva! Šta ti imaš da zahtevaš u tudjoj državi koju si poklonio? Šta glumiš ludilo? Nismo svi ovce!

  9. Jel to ono : Zatražiću hitno i trajno obustavljanje taksi od 100% na srpske proizvode? Radikali kad brane to izgleda ovako.

  10. Tomo,vrati se!-S tobom smo se bar smejali,a kod ovoga paćenika mož sam da kukamo!

    1. KiM nije u UNESCO i nema razloga za brigu i odgovornosti prema nama ni prema UNESCO.

  11. a, sto nisi uticao da se zaustavi skrnavljenje Kalemegdana besmislenom zicarom? Ili skrnavljenje cele zemlje besmislenim projektima?
    Na to si mogao da utices, a na ovo??
    Ali ovo ima populisticku tezinu…

  12. Srbija i dalje diktira susedima šta da rade i šta da grade. Spc u Crnoj Gori za ništa ne traži dozvolu. Kad im se kaže- oni odmah zapomažu Srbi su groženi. Normalno da će bti zaštićen manastir Dečani, ne može se na kilometre ništa ne gradit, naročito puteve.

  13. po ovaj presednik serbij samo problem pravi manastir decana. na taj put najvise manastir dobije profit otfora direkto put cerno gore manastir posle manastir mora da zivi kako turisti za politiku ovaj put je problem ali za manastir economiju je nesto super.

  14. A šta je sa bahatom gradnjom po Beogradu i uništavanjem lepog Beograda i turističkih planina kao Zlatibor,Kopaonik,Stara Planina.

    1. Upoređuješ dve neuporedive teme Gorane !
      To nikako ne može da bude isto da bi se upoređivalo.

      1. I te kako je uporedivo,Vučić koristi demagogiju devedesetih,da hoće red i zakon prvo bi ga sproveo u Beogradu ,a ne da spinuje.

  15. Zatraziti cu, velicanstveno, to ce sigurno spasiti Srbiju. Kada vucko zatrazi to ce biti i ostvareno. Ima li taj lik bar malo srama?

  16. Ako ne prekinete s radovima,poslaću vam oprobane specijaliste iz Savamale na čelu sa Nešom i Markom,da čujete šta je aplauz!

    1. Imaćeš priliku za godinu i po dana, tada će biti predsednički izbori, pa izvolte, na drugi način nikako.

  17. Neka prvorodjeni zaustavi nelegalnu gradnju u Srbiji (od Kopaonika do Palica) a onda nek gleda dalje. Ovako ce reci, mi im branimo al nista ne mozemo jer ih podrzavaju stranci. Nikom nista. Ovde ti bajo moj sprovodi zakon, nego ne moze, tajkuni haha zavrcu.

  18. Neophodno je da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u Briselu zatraži obustavu radova i ugrožavanje naše svetinje, manastir “ Visoki Dečani“. Srpska kulturna i verska baština na Kosovu i Metohiji se mora zaštititi i zaustaviti albanska samovolja.

  19. u Srbiji na izvoristima pijace vode je u skladu sa evropskim civilizacijskim tekovinama?!

  20. u Srbiji i izgradnja na izvoristima pijace vode je u skladu sa evropskim civilizacijskim tekovinama?!

  21. Zaustavi i ove tvoje da divljaju po Beogradu… Mislim na kompletne idiote i večitog zamenika.

  22. A šta je sa putem pored Studenice? I taj manastir je pod zaštitom UNESCO-a, ali na to varvarstvo predsednik nema komentar.

  23. Ne bi bilo oše da isto zatražiš i za Staru planinu, kopaonik, Frušku goru, Košutnjak i ostala zaštićena područja u Srbiji. Tamo te neće poslušati, ovde bi mogli.

  24. vojni savez sa Rusijom pa da se oslobodi NATO EU vojskom okupirana juzna Srbija celo Kosovo i Metohija !

  25. Ма ко још у нормалном свету мари за Вучићеве захтеве.Као да они не знају за његову демократску изјаву,да би убијао сто Муслимана за једног Србина,додуше сто босанских а не ових из Рашке области,њих обожава( кад би се зезали).

  26. Privremene institsucije u Prištini po ko zna koji put rade nešto na svoju ruku, a međunarodna zajednica ne preduzima ništa da ih spreči.

  27. Ama nema šta bre da se tu traži,pa valjda se podrazumeva da se svetska kulturna baština zaštiti od bezbožnika.

  28. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se upadom u zaštićenu zonu nacionalnog parka „Fruška gora“ i izvođenjem nelegalnih putarskih radova ugrožava jedna od najvećih prirodnih svetinja i da je taj čin nedvosmisleno u suprotnosti sa evropskim civilizacijskim tekovinama, kao i sa propisima koje je donela sama Republika Srbija.
    Eto ti na sad!

  29. Zasticenu zonu oko manastira Decani je strogo zabranjeno koristiti. One koji to protivzakonito koriste treba strogo kazniti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.