Vučićevo ugnjetavanje 1Foto: Luca Marziale / Danas

Ako ne znaš na koji način da sprečiš građane iz unutrašnjosti Srbije da svoje nezadovoljstvo izraze u prestonici, ti ih zaustavi na auto-putu, pošalji im minibus na vanredni tehnički pregled, pa im vozilo isključi iz saobraćaja. Pre toga neka ih policija obavezno sve snimi.

Ovo nije nikakav vic, nikakva šala. Ovo se zaista desilo meštanima Slatine, Metovnice, Krivelja i ostalih sela oko Bora, koji su u subotu krenuli za Beograd kako bi ispred ambasade Kine protestovali zbog ogromnog zagađenja u njihovom gradu. Minibus kojim su se vozili za Beograd zaustavile su na auto-putu kod naplatne rampe Paraćin ni manje ni više no tri patrole policije. TRI!

Kao da su najveći kriminalci u Srbiji, policija im je presekla put. Navodno su im rekli da je to rutinska kontrola, ali i vrapci na grani znaju da je ovaj podmukao potez došao od onih koji žare i pale u režimu Aleksandra Vučića, pa možda i njega samog, imajući u vidu da se „Šešeljev potrčko“ meša u apsolutno sve u ovoj zemlji.

Vučića nije briga za zdravlje i imovinu građana i građanki Srbije, već ga zanimaju isključivo sopstveni interesi i interesi njegovih kriminalno-koruptivnih saboraca i saborkinja. Oni bi da svoje džepove (i džepove svoje dece) pune našim parama, a nas ko šiša.

Elem, policija je tražila bukvalno svu dokumentaciju za minibus, a pošto nisu mogli ništa loše da pronađu, rečeno im je da nemaju neki formular, pa su ih tu zadržali čak sat i po. Nakon toga su im rekli da vozilo mora da ide na vanredni tehnički pregled. Da se zna, minibus kojim su putovali redovno učestvuje u saobraćaju pošto PREVOZI Kineze.

E, ovo vam je slika i prilika Vučićeve diktature, koja poslednjih 10 godina ugnjetava apsolutno sve normalno u našoj zemlji, kao da je Srbija samo njihova. Prodaju državu pred našim očima. Ruše kvartove da bi gradili šta oni hoće, gde hoće, koliko hoće i kome hoće, bez ikakve odgovornosti za to što rade.

Savamala, helikopter, ubistvo Olivera Ivanovića, Krušik, plagijat Siniše Malog, naplatna rampa Doljevac, ugovori o Beogradu na vodi, Etihadu, Galenici, kriminalci od Saleta Mutavog do Veljka Belivuka, slučaj Miroslava Miškovića, Dijane Hrkalović, tajno snimanje u Potočarima, gušenje medijske slobode… Kad se sve ovo ima u vidu, šta im teško da isključe jedan minibus iz saobraćaja.

Izbori su tu, 3. april samo što nije, to je prilika da im građani i građanke pokažu da će ih istorija pamtiti kao one bahate što su završili u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari