U organizaciji Lovačkog udruženja, „Kuna’’ iz Dobre, Nacionalnog parka, „Đerdap’’, Mesne zajednice Dobra i Turističke organizacije Golubac, u Dobri se u nedelju 7. februara ove godine održava osma po redu tradicionalna lovno- turistička manifestacija, „U susret sa vukom Đerdapa’’.

Organizacioni odbor ove manifestacije je preduzeo brojne aktivnosti u cilju da hajka na vuka protekne u najboljem redu, a predviđene su i neke novine u odnosu na predhodnu godinu.

Za meštane Dobre i opštinu Golubac ova manifestacija je od velikog značaja. Lovni tereni, Dunav, drevna istorija i zdrava priroda biće pravi doživljaj za sve učesnike koji budu toga dana učestvovali u hajci na vuka. Gosti sa strane mogu prenoćiti u hotelu, „Golubački grad’’ i u domaćem smeštaju u Dobri. Od pola sedam do pola osam planirana je registracija gostiju i uplata kotizacije od 900 dinara za lov i ručak. U vremenu od pola deset do 14 sati održaće se takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, izložba domaće radinosti, naoružanja i lovačke opreme.

Prijave za učešće na manifestaciji, „Susret sa vukom’’ u Dobri možete slati svakog radnog dana od 7- 15 sati na sledeće telefone: 012/669- 142 i 669- 143(Nacionalni park, „Đerdap’’) i 012/669- 071 Mesna zajednica Dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari