Vujošević: Država može da razdvoji navijanje od kriminala, ali to ne radi

*Radošević: Klubovi mole Boga da im u upravni odbor dođe neki političar, koji će im doneti novac..a za uzvrat političari traže sportiste za svoje promotere
Održana tribina "Da oslobodimo sport od kriminala" u organizaciji Nove stranke

Ostavite komentar


  1. Sport se ne igra zbog navijača. Sport može da postoji i bez publike a kamoli navijača. Društvo treba da ukine klubove koji oko sebe okupljaju i odgajaju nove generacije nasilnika. Ako treba ugasiti organizovanja takmičenja nekih sportova, kao što je trenutno futbal, bar na neko vrijeme dok se ne raščisti kriminal i nasilje vezano za određeni sport.

  2. Definitivno se treba stati na put navijacima koji su dosli na stadion ili halu ne zbog sportskog navijanja vec da naprave nered da izazovu tucu sa teskim posledicama.Sto je najgore ne mali broj puta klubovi su stitili takve nasilnike.Zbog buducnosti naseg sporta svaki kontakt sa takvim navijacima tj. izgrednicima treba se na svaki nacin sankcionisati i onemoguciti.

  3. Drzava se bori uspesno protiv huligana,ali taj proces je dug ali se odvija uspesno.Drzava Srbija cini sve da suzvije svaki vid kriminalnog ponasanja.

  4. A kako mozemo prepoznati ko je navijac a ko huligan jer huligani uglavnom ne privlace paznju na ulasku vec u trajanju utakmice a pre toga se predstavljaju kao navijaci!

  5. Svaka njiva koja se decenijama nije obrađivala i koja je u parlogu, prvo treba da se raskrči da bi se posle orala ili kosila.
    Principijelno gledano, Vujošević je potpuno u pravu kada kaže: „Država može da razdvoji navijanje od kriminala, ali to ne radi“.
    Samo je zaboravio da kaže da taj problem datira u srpskom društvu iz mnogo ranijeg perioda, kada su tadašnji akteri srpske državnosti taj problem „gurali pod tepih“, da se ne bi zamerili navijačkim skupinama koje su uvek mogle da budu destabilizujući faktor.
    Sada je taj problem, kao i mnogi drugi koji su preneti iz ranijeg perioda, postao još izraženiji, a razni pojedinci i grupacije, koji su ranije ćutali o takvim društvenim problemima, a kojima se naprasno otvorila društvena svest, sada očekuju i zahtevaju da se urade čuda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.