Tužilaštvo: VMA ne dostavlja dokumentaciju, a MUP snimke u vezi napada na Cvijića 1Vuk Cvijić: Foto FoNet/ Ana Paunkovic

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu navelo je da još nije odgovoreno na zahtev javnog tužioca, koji je zahtevao od Vojno-medicinske akademij obaveštenje radi prikupljanja kompletnih lekarskih izveštaja o povredama koje je novinar Vuk Cvijić zadobio pre dva i po meseca u centru Beograda, objavio je danas Insajder.

Insajder je naveo da je to bio odgovor tužilaštva na njihovo pitanje, te da Prvo osnovno tužilaštvo nije dobilo ni snimke od policije sa kamera iz Kosovske ulice u Beogradu od 29. maja 2024. kada je novinara Radara Vuka Cvijića napao urednik Srpskog Telegrafa Milan Lađević.Cvijić je prošlog meseca za Insajder rekao da nije normalno da tužilaštvo još nije dobilo traženu dokumentaciju i snimke.

Slučaj napada na Cvijića izazvao je veliku pažnju javnosti, ali i glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića.

„Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare ne smeju biti tolerisani“, navedeno je tada u saopštenju Stefanovića.

A Prvo osnovno tužilaštvo je još 11. juna navelo da policija ima rok od mesec dana da dostavi snimke.

Dve sedmice nakon napada, Cvijić je potvrdio da je dao iskaz tužilaštvu.

On je odmah po incidentu izjavio da ga je Lađević bez razloga napao i udario ga, da su mu nanete povrede, te da ima i lekarsku potvrdu.

Lađević i tablodi odmah su objavili dijametralno suprotnu verziju priče, navodeći da je Cvijić provocirao Lađevića i iscenirao da ga je ovaj odgurnuo, podsetio je Insajder.

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je daje sigurna da će nadležni organi u najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti napada na Cvijića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari