Vuk Cvijić o zadržavanju Severine: Sramota naše službe, umesto da se bave nerešenim slučajevima oni brinu šta priča pevačica 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Novinar nedeljnika Radar Vuk Cvijić smatra da zaustavljanje pevačice Severine Vučković na srpskoj granici, kako bi proverili da li predstavlja bezbednosnu pretnju po našu zemlju, predstvalja sramotu naše službe. Kako navodi, dok imamo nerešen slučaj kako je neko ušo u zemlju i ubio policajca u Loznici, naša služba se bavi time šta tvituje neka pevačica.

Kako je ocenio za N1 vlast nije iskrena kada poziva na bilo koju vrstu dijaloga jer i sama obesmišljava svaki dijalog.

„Ako vi želite da razgovarate sa ljudima koji se ne slažu sa onim što vi radite, onda te ljude ne hapšite i ne proganjate ih. Ova vlast ne pokazuje kapacitet da vodi bilo kakav dijalog u ovom društvu i njeno ponašanje po bilo kom pitanju je obesmišljavanje dijaloga“, navodi novinar.

Zaustavljanje pevačice Severine Vučković na srpskoj granici kako bi proverili da li predstavlja bezbednosnu pretnju po Srbiju, Cvijić karakteriše kao sramotu naše službe.

„Ako vi angažujte profesionalce da gledaju šta tvituju pevači, šta izjavljuju, onda ste u velikom problemu. Imate nerešene situacije, da je neko ušao, i mi ne znamo i dalje kako, na teritoriju Srbije pa ubio policajca. Zatim, nerešen nestanak devojčice Danke Ilić, ali bitno je šta tvituje neka pevačica. E, na tom nivou je služba koju vode Vulin i Vučić“, objašnjava Cvijić.

Kako kaže, pevačica Severina ima pravo na slobodu mišljenja, kao i svako pravo da kritikuje bilo kog političara bilo gde.

Ali, kako kaže, situacije koje se dešavaju nam govore da živimo u državi gde su službe koje bi trebalo da budu u službi svih građana i da se bave zaštitom svih građana ove države, bave se zaštitom ove vlasti.

„Kao i očuvanjem na vlasti špijunirajući političke protivnike, praveći spiskove nepodobnih, organizujući upade sa parapolicijskim snagama ili huliganskim grupama čak i na univerzitete. Mi imamo posao sa državom koja sprovodi tiraniju nad svojim građanima“, ističe.

Naš sagovornik navodi da je spisak ogroman i da se iznova obnavlja.

„Svaka kritika, svaka sumnja je dovoljna da se nađete na tom spisku. Očekuje se potpuna odanost i zato i Vulin govori da je on sačinio sam spisak bez znanja Vučića. Naravno, znajući kako funkcioniše ova vlast, to je nemoguće, ali neophodna je potpuna odanost. To što ste vi osumnjičeni u nekim drugim državama i stavljeni na sankcije zbog organizovanog kriminala, to što vas sumnjiče da sarađujete sa ruskom tajnom službom u slučaju Vulina i radite za nju špijunirajući opoziciju Vladimira Putina u Beogradu i dostavljate te podatke ruskoj tajnoj službi, to nije problem ako ste odani“, naglašava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari