VUK DRAŠKOVIĆ: Nastavak sa 1. strane
Predsednik SPO je ispred spomenika, sa mesta odakle se obratio demonstrantima 1991, naglasio da je tada demokratska Srbija predvođena Srpskim pokretom obnove zadala odlučujući udarac režimu Slobodana Miloševića, a da su sve potonje bune protiv ovog režima bile inspirisane duhom Devetog marta.

VUK DRAŠKOVIĆ: Nastavak sa 1. strane
Predsednik SPO je ispred spomenika, sa mesta odakle se obratio demonstrantima 1991, naglasio da je tada demokratska Srbija predvođena Srpskim pokretom obnove zadala odlučujući udarac režimu Slobodana Miloševića, a da su sve potonje bune protiv ovog režima bile inspirisane duhom Devetog marta. Na pitanje da li će biti nekog novog 9. marta, Drašković je rekao da će ga, ako ga bude, voditi „neki novi klinci koji će s ponosom moći da traže uzore u našem Devetom martu“.

Kompromis za Kosovo

– Ne znam kako Srbija može biti konstruktivna prema razbijanju svoje teritorije. Zalažem se za jednu Srbiju sa dva sistema. Neka Albanci upravljaju Kosovom, a Srbija traži samo dve stvari: Zaštitu srpskog naroda, našeg kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, i poštovanje granica Srbije, a što garantuje i Povelja Ujedinjenih nacija. Nadam se da će Savet bezbednosti UN biti na strani kompromisnog rešenja – rekao je Drašković juče na Trgu Republike, naglašavajući da će se za ove principe založiti i danas u Beču na pregovorima.

Lider SPO je rekao i da se ova stranka nikada nije udvarala narodu, i da nema tih izbornih rezultata koji će poništiti istorijsku istinu da je slom režima Slobodana Miloševića pobeda demokratske Srbije, a pre svega SPO. Sat vremena nakon Draškovića i delegacije SPO, ovo „crveno slovo“ demokratske Srbije na istom mestu obeležili su i članovi Srpskog demokratskog pokreta obnove, koji je nastao od frakcije nezadovoljnika u SPO, a u ime SDPO cveće su položili i sveće zapalili lideri ove partije Veroljub Stevanović i Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari