Direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović sinoć je na prijemu povodom Dana ove agencije, posebno pozdravio jednog gosta – lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. Vukadinović je naglasio da je obaveza BIA da se više nikad ne dozvoli da se služba bezbednosti zloupotrebi, kao što je zloupotrebljena devedesetih godina, kada su najveća žrtva bili Drašković i njegova porodica.

 Pripadnicima BIA Dan agencije čestitali su predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog života Srbije. Izborićemo se sa svim iskušenjima i vrlo brzo će to biti jasno onima koji u to ne veruju, poručio je Tadić.

Boris Tadić je, obraćajući se gostima na prijemu BIA, kazao da država neće dozvoliti da Srbija bude plen kriminalaca i nasilnika, nego će ona određivati njihovu sudbinu, a to je zatvor i izdržavanje kazne.

Predsednik je istakao da Srbiju, a posebno pripadnike BIA, iskušenja pred kojima se nalaze ne smeju zaustaviti na putu ka konačnom cilju, a to je članstvo u EU, jer „ukoliko Srbija danas stane, doživeće sudbinu čoveka koji stane u hladnoći“. Od pripadnika BIA Tadić je zatražio da imaju razumevanje za teškoće sa kojim se suočavaju, jer društvo ponekad ne razume njihov rad. Tadić je rekao da, kao predsednik Republike i predsednik Nacionalnog saveta za bezbednost, od pripadnika BIA očekuje samopregor, da na sebe preuzmu sve rizike koje nosu naredni period, uprkos svim iskušenjima i ambijentu koji za njih nije povoljan. Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je BIA reorganizovana u skladu savremenim potrebama i dala značajan doprinos borbi protiv organizovanog kriminala i da su rezultati toga vidljivi i prepoznati i u zemlji i u inostranstvu.

Hag i dalje prioritet

Direktor BIA Saša Vukadinović (na fotografiji) istakao je da je, uprkos svim izazovima kojima je Srbija izložena, bezbednosna situacija u državi stabilna, a za to su, pored ostalih, zaslužni i mladi i obrazovani ljudi u toj agenciji. On je poručio da je okončanje saradnje sa Haškim tribunalom i hapšenje dva preostala optuženika- Ratka Mladića i Gorana Hadžića – prioritet BIA i cilj koji se želi ispuniti i najkraćem mogućem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari