Vukosavljević: Nema razloga za smenu Gajovića 1Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević Foto: Fonet/Beoinfo

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević smatra da nema razloga za smenu državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića, koji je izjavio da novinari treba da štite sami sebe, jer „Gajović nije tako mislio“, prenosi Insajder.

„Razgovarao sam sa kolegom Gajovićem i dobio čvrsta uveravanja da je njegova izjava bila usmerena na to da Ministarstvo kulture i informisanja ne poseduje mehanizme za prevenciju eventualnog ugrožavanja novinara, te da napadima na novinare, kao i u slučaju ugrožavanja rada svih ostalih profesija, treba da se bave za to nadležni organi“ , odgovorio je Vukosavljević na pitanje novinara Insajdera da li će smeniti državnog sekretara.

U pisanom odgovoru Insajderu, dodaje se i da je Ministarstvo kulture i informisanja u više navrata jasno i nedvosmisleno isticalo da se oštro protivi bilo kom vidu ugrožavanja medijskih sloboda, pa tako i napadima na novinare tokom obavljanja svoje profesionalne dužnosti.

U odgovoru Insajderu, ministar se, međutim, nije osvrnuo na izjave Gajovića, državnog službenika, u kojima je doveo u pitanje da se napad na novinara N1 uopšte i desio, ili insinuacije da novinari sami sebi prete smrću na društvenim mrežama kako bi ispali žrtve.

Istovremeno, da nije u pitanju samo nesmontrenost državnog sekretara Gajovića, već jasno formulisan stav, pokazuje i činjenica da je Gajović detaljno obrazložio svaku od svojih tvrdnji koje je izgovorio u intervju za RSE, navodi Insajder. (kraj) zč 19:27

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari