Vulin: Ako Srbija postane parking za migrante, onda će to postati i Slovenija i Austrija 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Srbija nije i ne može biti parking za migrante i nikada tako nešto neće ni biti, jer ako Srbija postane parking za migrante, onda će to postati i Slovenija i Austrija i sve zemlje na migrantskoj ruti, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u razgovoru sa slovenačkim kolegom Alešom Hojsom.

Vulin je rekao da se saglasio da kolegom da je potreban zajednički rad i da „svaki migrant koji ne uđe u Srbiju, neće ući ni u Sloveniju“, saopštio je MUP Srbije.

Vulin i Hojs su razgovalai o borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa i saradnji policija kako bi se sprečavalo njihovo delovanje.

Na godišnjem nivou razmeni se oko 2.500 bezbednosnih informacija, što govori onivou naše saradnje, rekao je Vulin, a Hojs je istakao potrebu odbrane spoljnih granica EU od ilegalnih migranata i posebno istakao značaj toga što je Srbija potpisala sporazum sa Fronteksom, što označava da je Srbija verodostojan partner koji zna i hoće sve dauradi da se migracije zaustave na tim spoljnim granicama.

Podsetio je da će Slovenija od polovine godine predsedavati EU i najavio da će Slovenija uraditi sve da pospeši i pomogne Srbiji da ide što pre ka članstvu u Uniji.

Verujem da će ministar naći vreme da prisustvuje i procesu Brdo koji MUP Slovenije vodi skoro 20 godina, a teme će biti ilegalne migracije, trafiking i borba protiv zloupotrebe dece na društvenim mrežama, rekao je Hojs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari