Vulin danas sa đacima u Zrenjaninu 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas zrenjaninsku osnovnu školu “Dr Jovan Cvijiić” gde je upoznat sa bezbednošću dece u školama i programima pomoći koje lokalnim zajednicama upućuje Naftna kompanija Srbije.

Ova škola jedna je od deset u Zrenjaninu koje su obuhvaćene projektom “Zajednici zajedno”, u okviru koga se donacijama pomaže i rad obrazovnih ustanova. Ministar Vulin, koji je posetio učenike ove škole koja je dobila potrebnu opremu pod pokroviteljstvom kompanije NIS, istakao je da sve ima smisla samo ako su deca u našoj državi sigurna i bezbedna. Ministar Vulin je poručio da je na policiji da okruženje u kome deca provode vreme učine sigurnim i bezbednim.

-Meriću rad načelnika policijske uprave po tome koliko ste vi bezbedni, da li u školi ima narko-dilera, da li ima nasilja koje nije kažnjeno, da li su ulice bezbedne, da li je bilo ko pomislio da je jači od države, da može da se iživljava po ulicama ovog grada, da li neko vozi tako da ne smete da stanete na pešački prelaz. Ja ću njegov rad meriti po tome koliko ste vi zadovoljni. Vi ste sudije i njemu i meni. Koliko vi budete sigurni i bezbedni, toliko smo i on i ja i gradonačelnik i svi mi zajedno suštinski uspešni ili nismo uspešni – rekao je danas u Zrenjaninu ministar policije Aleksandar Vulin.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da je cilj te kompanije da se učenici u školama širom Srbije osećaju sigurno i da imaju modernu opremu i najbolje uslove za rad, zbog čega je u te svrhe prošle godine izdvojeno oko milion evra.

Imenovan novi načelnik PU Zrenjanin

U Zrenjaninu je imenovan novi načelnik Policijske uprave, tu funkciju sada će obavljati predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković. Dosadašnji načelnik Slaviša Lakićević imenovan je za načelnika Saobraćajne policije u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari