Vulin i Vučević potpisali ugovor o izgradnji policijske stanice u Novom Sadu 1Foto: Beta/DRAGAN GOJIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas u novosadskoj Gradskoj kući ugovor o sufinansiranju izgradnje policijske ispostave „Stari grad“ u tom gradu.

„Reč je o najvećoj policijskoj ispostavi na teritoriji Novog Sada. MUP je izdvojio 140 miliona dinara, ta sredstva su prebačena u budžet Grada, i preko Uprave za imovinu ćemo izgraditi kompletno novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici“, rekao je Vučević.

Dodao je da je Grad za parterno uređenje izdvojio oko 30 miliona dinara i istakao da je cilj da se policiji obezbede „najbolji mogući uslovi za rad, kako bi građani imali veću bezbednost“.

„Inače, svi mogu da vide poboljšanje kada je reč o bezbednosti na ulicama i Novog Sada i Srbije, i čestitam Ministarstvu na velikim akcijama koje su sproveli u prethodnom periodu. U Novom Sadu biće podeljeno 2.000 stanova pripadnicima bezbednosnih službi. Važno je da raste standard zaposlenih u MUP-u, jer je to nužna karika u borbi protiv kriminala“, kazao je Vučević.

Ministar Vulin je izrazio očekivanje da će objekat biti izgrađen i pre predviđenog roka od 24 meseca.

„Nova Policijska stanica je veoma važna za naš grad, jer kvalitet rada policije meri se po tome kako se osećaju obični ljudi kada izađu na ulicu sa svojim porodicama. Nova stanica će omogućiti policiji da bolje radi i da bude bliža građanima“, rekao je Vulin.

Dodao je da je inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se grade stanovi za pripadnike bezbednosnih službi „prvo organizovano rešavanje njihovog stambenog pitanja od vremena socijalističke Jugoslavije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari