Vulin: Nova radna mesta 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je novi pogon fabrike čokolade „Neli“ koji je otvoren danas u Loznici, a investicija vredna tri miliona evra obezbediće 50 novih radnih mesta i povećati proizvodnju fabrike za 80 odsto.

Vlada Srbije je ponosna na preduzetnike i trudimo se da radimo što bolje da im obezbedimo mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i da obezbedimo dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Vulin je najavio da će se Vlada Srbije i ubuduće truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru.

Želimo da omogućimo svima da se podjednako dobro razvijaju i traže puteve za prodaju robe u zemljama bilo CEFTA sporazuma, bilo sa Zajednicom nezavisnih država, rekao je Vulin.

Vlada Srbije je, istakao je Vulin, i do sada vođena politikom predsednika Vučića radila na tome da Srbija bude stabilna, sigurna, mirna i bezbedna zemlja.

Direktor fabrike „Neli“ Mitar Obradović je rekao da je za fabriku jako bitan izvoz u Rusiju i da mu je drago što je Vlada potpisnica sporazuma o slobodnoj trgovini sa tom zemljom, kao i CEFTA sporazuma koji omogućava prodaju proizvoda bez carine sa zemljama u regionu.

Za nas je izvoz u Rusiju jako važan, planiramo da najviše izvozimo u Rusiju. Ovim otvaranjem proširujemo asortiman na 40 vrsta čokolada, istakao je Obradović, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari