Vulin: Ponosni na svoju istoriju 1Foto: vikipedia

Srbija je ponosna na svoju tradiciju, na svoju istoriju i pobedničku prošlost, kao i na
budućnost koja proizlazi iz pobede i činjenice da je uvek bila na pravoj strani, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin
na akademiji povodom Dana sećanja na žrtve holokausta.

Vulin je istakao da je svaka rana jevrejskog naroda rana srpskog naroda, a svaka radost jevrejskog naroda je i radost srpskog naroda.

Srbi nikada nisu prihvatili da će Beograd biti grad bez Jevreja, jer ovo je grad Jevreja, ovo je zemlja za koju su oni zajedno sa Srbima delili dobro i zlo i mi to nikada ne možemo da zaboravimo, kazao je Vulin.

Dodao je da nikada ne možemo da ne osetimo ponos što smo narod koji je, zajedno sa Jevrejima, možda i najveći stradalnik u Drugom svetskom ratu.

Vulin je naglasio da u Srbiji nema i nikada neće biti organizovanog antisemitizma, jer se srpski narod gadi takvih ideja i takvih ljudi.

Srpski narod nikada neće biti uz one koji na bilo koji način mogu da diskriminišu jevrejsku zajednicu, koji je na bilo koji način ponižavaju, smatraju drugačijom, vrednom bilo kakve kazne. Srpski narod je beskrajno srećan što je u vreme Drugog svetskog rata bio sa jevrejskim narodom na istoj
strani i tako ćemo i nastaviti, zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari