Vulin: Postoje pokušaji osporavanja jasenovačkog genocida

Ostavite komentar


  1. Prvi i Drugi svetski rat Vulin treba da prepusti istoricarima, a da se kao savremenik i ucesnik ratova 90-ih izjasni o genocidu u Srebrenici !

  2. Због чега Вулин и понекад Дачић, једини у влади, и једини у овој морално пропалој држави причају о Јасеновцу. То су два човека која су одавно свој углед потрошили и немају никакав ауторитет у нашем народу. Они су идеолошки наследници комуниста, који су бетонирали јаме и сакривали доказе о страдалим и чији је однос према Србима и Србији био доста сличан усташком. Ако им је стало да победи истина нека мало ћуте.

  3. Samo pitanje: ima li pokusaja osporavanja genocida u Srebrenici?

  4. Srbija se za svet izdaje za antifasisticku, a “za po kuci” rehabilituje zlocince i kolaborante, saucesnike u zlocinima fasista. Vlada mudro cuti, okrece glavu, pravi se da ne vidi sta se dogadja. U Beogradu se odrzava skup antifasista Balkana, a uporedo tece rehabilitacuja “srpske majke” Nedica, za koga Srbi, antifasisti, Jevreji, Romi, komunisti nisu bili deca Srbije. Drugima se upucuju prekori za istoriski revzionizam, a nasi kvaziistoricari rade upravo isto. Jedan od “istoricara” braneci Nedica napisa da je Milan Kucan dobio ime po Nedicu, sto je demantovano iz LJubljane. Kucan je sa porodico dosao u Srbiju sa nepunih godinu dana i imenom Milan. Vele da se otac Kucanov, komunista, borio protiv takvih kao Nedic i hrabro poginuo na Sremskom frontu. Jos cudnije je da jedan “istoricar” braneci Drazu na procesu za rehabilitaciju izjavi “da nije cuo ni za jednu bitku partizana protiv Nemaca”. O intelektualnom postenju istih ne vredi govoriti, jer ne sluze nauc, vec dnevnoj politici.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.