Vulin preti vojskom pred veliki protest opozicije

Najavu da "pokušaji državnog udara" neće biti dozvoljeni stručnjaci vide kao političku zloupotrebu oružanih snaga

Ostavite komentar


      1. Imitira „vrhovnog komandanta“ koji je slicno njemu, bez dana
        staza, dobio najvaznije pozicije u tadasnjoj zabljackoj Srbo-Gori (odn Crnoj Srbiji) i sada u Srbiji.

  1. Mentol.. Bolje bi mu bilo da zavrsi vojni rok posto je vec ministar odbrane.

    1. Jadna .nam majka sa ovim ministrom samo u zemlji Srbiji odlucuju likovi kakav je Vulin i Loncar i ostala druzina.

  2. Neophodno je zapamtiti sve prisutne na ovom sastanku i posle neophodnih političkih promena ispitati njihovu imovinu , kao i gde im je zaposlena najuža rodbina . Ovakav generalštab je privatizovan od strane Vučića i zato je slep za sve pljačke i upropaštavanje Srbije .

    1. Vidim da tu sedi i general Ilija Todorov. Njegov sin ubi čoveka pre par godina u Nišu. I ništa. Nema ga nigde.

  3. Bolje bi mu bilo da zavrsi vojni rok kad je vec ministar odbrane hahaha

  4. Šta je tu čudno kad huligani prave haos na ulicama i vojska i policija treba da budu na svojim pozicijama.

    1. Čudno je da su građani Srbije dozvolili da huligani dođu na vlast a onda poklonički grickaju sendvičiće i nadaju se sokiću za vernost. Bruka.

    2. Mima, da li je to u Srbiji proglašeno vanredno ili ratno stanje, kada pominjete da i vojska Srbije treba da reaguje? Samo u tom slučaju vojska brine o bezbednosti unutar zemlje. Po ustavu RS vojska je dužna da nas štiti od spoljnog neprijatelja, da štiti suverenitet države Srbije i njene granice, što priznacete ne rade kada je KiM u pitanju, iako je KiM neotuđivi deo RS. U slučaju elementarnih nepogoda imaju obavezu da pomognu narodu itd. Policija je ta koja treba/mora da se brine o bezbednosti građana/ki i materijalnih dobara unutar države Srbije. Mada i to je diskutabillno posle izjave prvorođenog od pre xy godina, kako Srbija nema snage da se izbori sa huliganima, jer eto gle čuda, nema političke volje?!

  5. Ne čudi me izjava Zorana Dragišica, jer njegov neostvareni san je da bude na čelu neke bezbednosne službe u Srbiji. Ovom izjavom je, bar on se nada, sebe preporučio svom voljenom predsedniku! Prvorođeni, ti si na potezu, ako ne danas, kad ceš?

    1. Ne ide se kod Erdogana bezveze s vremena na vreme … Ako neko ima iskustva s vojnim udarima , to je on …. 😉

  6. Ha ha ha preti zapetom puškom to je priča za ovu patriotsku prorusku rulju,pa ko se navata navatao se. Kao opozicija sa drugosrbijancima dok sirotinja se bori da preživi,verujući u demokratihu i da će glasanjem promeniti gospodare i njihove nalogodavce sa zapada. Recimo kolko bi ovaj list Danas mogao da opstane da nije zapadnih para. Draža za dobar honorar dobru kintu nemoj da vas iznenadi da sutra bude Aca Srbin. Kad budemo ulazili u nato Draža će ovaj režim dizati u nebo . Ovde vi nemožete videti srpsku sirotinju kako je njoj posle 20 godina evropskog puta.

  7. Zanimljivo je kad kazu vojska ce stititi ustavni poredak. To onda treba da radi uvek, pa tako da za bilo sta sto je protiv ustavno treba da reaguje. Na primer, morali bi odmah da krenu na kosovo i da tamo uspostave nas ustav. E sad voleo bih da neko objasni formalno pravno znacenje toga da vojska stiti ustav. Da li to implicitno znaci da njima komanduje u stvari ustavni sud jer je on nadlezan za ocenu da li je ustav krsen ili nije, pa ako je tako onda po sluzbenoj duznosti da kad dodje do krsenja ustava obaveste vojsku koja je duzna da reaguje.

    1. Kad je vec posao vojske da stiti Ustavni poredak i Ustav, sto ne reaguje kad AV AV svakodnevno krsi taj isti Ustav?

      1. To se i ja pitam, ali onda se dolazi u problem. Mislim da formalno samo ustavni sud moze da odluci ko krsi ustav. A po tom principu ustavni sud mora da objavi krsenja ustava i onda vojska krece u odbranu. Zanimljiva postavka celog sistema.

  8. Ova marionetska vlada i jeste zadužena za dnevnopolitičke igrokaze tako da ponašanje rijaliti ministara ne čudi. Sve što nadilazi dnevnu politiku nije njihov posao, to rade oni koji su ih instalirali.

  9. sramota preti vojskom koja je izgubila sve ratove i čiji članovi imaju velike i nezaslužene privilegije…znamo šta je vulin radio u vreme bombardovanja naše zemlje čovek se provodio po noćnim klubovima i manekenisao kako ga nije sramota da je pravde on ne bi smeo da se navi nijednim poslom u ovoj zemlj a kamoli da preti i da ima pristupa u medijima

  10. Može slobodno, samo neka zna da čim izađe vojska na ulice, on i cela državna garnitura dobijaju stolice u prvom redu pred sudijom u Hagu.

  11. Umesto što zveckate na svoje gradjane koji mirno šetaju i traže fer izbore i slobodu medija,
    pošaljite 1000 vojnika i policajaca na KiM na šta Srbija po R1244UN ima pravo!!!

    1. A da,
      to vam ratni zločinac Bler i Brnabićka ne dozvoljavaju.
      Vojska Srbije je ponižena sa ovakvom premijerkom, gospodo generali.
      Ne zbog njene seksualne orijentacije već zato što vama komanduje Bler, a na KiM njegova žena.

  12. Vojni sistem treba da bude u punom sastavu i ukoliko to bude neophodno da se adekvatno odupre grubom i bahatom ponasanju opozicije!

  13. Svaki predsednik zdrave pameti bi ovakvog ministra vojske odmah smenio! Vojska ne sluzi za takve stvari tetkino jedince!

    1. Pa on i radi po nalogu predsednika! U ovoj zemlji cak i vrapci znaju da se on pita za SVE!

    2. Nijedan predsednik zdrave pameti ne bi ovakvu kreaturu postavio za ministra!

    3. Srbija ima premijerski sistem ne presednicki. Dakle premijer treba da postavja i uklanja ministre.

  14. Sta drugo od Julina ocekivati – da preti i manipulise. Kome on to preti? Svom narodu? Budalastina, sta drugo

  15. Niko nije bolje znao, cenio i ocenio vojsku od Miloševića, a on nije dao pet para za njih!
    Ali, kad su već postali vojska Vučića i Vulina, pa zato prete narodu, i narod da im se obrati: gospodo, vas su razjurili lovci Janeza Janše; naoružali ste Hrvatsku da bi ona proterala Srbe; niste u stanju ništa za narod uraditi – ono učešće u poplavama 2014? Zašto bismo od usta odvajali godinama da biste pomogli u poplavama „Biblijskih razmera“ – kako je rekao Vučić, pa koji novinari su ponovili – bili anatemisani?
    Zašto obmanjujete narod koji vas hrani? Kako ćete „čuvati ustavni poredak“, pa tri izborna kruga su obavljena teškim kršenjem ustava: gušenjem medija, zloupotrebama svih vrsta – niste prstom makli.
    Ministar vam je čovek dezerter, znate to, koji je „služio“ TRI DANA vojni rok i to tek kad je bio ministar, u šestoj deceniji. Jeste se oglasili?
    Dakle, ako se ikako oglasite, pojavite, pomislite da učinite nešto u zaštitu zločinačke vlasti, a protiv naroda – bićete raspušteni, najureni, a mnogi pohapšeni – što zbog „Cvećare“, što zbog varanja naroda…
    Po ustavu ste nevažni: više ne čuvate granicu, to čini policija.
    Avijaciju i raketaše prebaciti u žandarmeriju, ostale poslati na biro, što je trebalo činiti uvek kad vam se gasila država: kad se raspala SFRJ, pa SRJ, pa SCG – a vi ste mirno gledali?
    Tek koliko štete je napravila VB…
    Od vas zavisi, zaista, jeste li za ustav i narod, ili za Vulina i Vučića a protiv naroda i ustava!

    1. O čemu pričaš uopšte, činjenica je da su teroristi sa nato zlikovackom bandom okupirala deo Srbije koji po 1244 pravno i međunarodno pripada nama.

      1. Možda Vulin misli na mnogo veći skup, na spontano okupljanje državnih službenika u organizaciji sns-a. Biće tu i hiljade besplatno angažovanih autobusa (a pošto to ipak neko mora da plati, dizel mora malkice da poskupi).
        Vladimire, slažem se sa Vašom konstatacijom, ali zar ne mislite da bi to trebalo da bude tema na Vulinovom sastanku?

      2. Srbiju su sada okupirali SNS umiveni radikali, zajedno sa Dacinim SPS. Do juce je bilo, obrnutim redom. I to ce trajati,dok se i Vojvodina kao zadnja federalna jedinica ex-Yu (koja jos nije resila svoj status) otkaci od ovog cuda..

  16. Zar VS nema pametnija posla od sastancenja i upucivanja besmislenih upozorenja neidentifikovanim neprijateljima?

  17. Samo neka preti, i Milosevic je pretio vojskom. Usput, vrati li on tetki 200,000 evra?

  18. Pa redov ministar kiborg Vulin radi kako gazda naredi. Mada postoji opasnost da se uruši iznutra tzv inplozija.

  19. Koliko ja znam mi od 2013, godine nemamo vojsku. Vucic je to odavno ukinuo, ostalo samo nekoliko usedelih generala.

    1. Sta god da misle , oni su pristali da sede sa njim i da potpisu sluludu izjavu za javnost. Vulin je primoran da ispunjava zelje svoga gazde jer ga ima u saci a zasto ovi uniformisani jadnici moraju, to jos ne znamo. Uglavnom sve to jako zaudara.

  20. Samo da ih vojska ne iznenadi…Procenjujem da im je dosta i terora Pinokia, a tek kada im je postavio ove dezertere da im budu ministar (ipak kao visestruka licnost…), lako ce sami bez okidaca spolja da ih pohapse, pa ko u ludaru ko u mardelju…

  21. Niti ce vojska imati ikakvu akciju, niti ce protest biti veliki. Pre labudova pesma jedne sezone. Tako stoje stvari, sta god se reklo ili napisalo.

    1. Boga se ne boji, ljudi se ne stidi -toliko o toj spodobi i svim njihovim šlihtarama i slugama !

      1. Da li oni svi misle da će im narod zaboraviti ovo višegodišnje silovanje i pravljenja budalama prema svim mislećim ljudima-rezmislite malo o tome gospodo ??!!

  22. Pa… jesmo li se dogovorili… nema „belog“, samo dobra,vojnička maredna…
    malo čajića „oplemenjnog bromom“ i neka napolitanka, da osveži „čajni kolutić“… iz predostrožnosti.. tečan sapun… ne onaj… u komadu,koji klizi iz šake, spontano, nonšalantno…
    Kad… ono…

  23. Taj „crvendać“ ništa nije naučio od svojih idola Slobe Miloševića i njegove ženetine. I oni su se nadali u vojsku -pa pukali Tako će i Vulin, kako Srbi vole da kažu, „prdnuti u čabar“ -ko je od vojske lud da bije, ili na zapovest Vulina nedaj Bože da UBIJA narod? Pre će njemu neko da odalami čvrgu da se najzad urazimi i prestane da priča budalaštine! Ili su sve ove njegove priče samo dodatni pokušaj sve dubljeg podvlačenja današnjem „voljenom vođi“? Sudeći po Vulinovom karakteru -verovatno je baš tako!

  24. re: Vulin preti vojskom pred veliki protest opozicije

    Već je počeo da halucinira, a tek je počeo sa štrajkom glađu!

  25. Posto vojska stiti ustavni poredak, da li ce uhapsiti preCednika koji se protiv ustavno zalaze za nezavisno Kosovo i vise od toga (dodavanje teritorija iz juzne Srbije na to isto nezavisno Aljbansko Kosovo)?

  26. Nema problema.Pomozite Vucicu,ali posle? Plate nema!!!Trazite platu od SNS-a.A inace bas nam i ne trebate uopste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.