Vulin samo ozvaničio davno najavljenu smenu na čelu vranjske policije 1Foto: Dušan Pešić

Smena Igora Živkovića sa mesta načelnika Policijske uprave u Vranju najavljena je još pre nekoliko meseci, a sada je i ozvaničena imenovanjem novog šefa vranjske policije Saše Nedeljkovića.

Novi načelnik, koji je radio u Odeljenju za privredni kriminal i on je četrnaesti načelnik Policijske uprave u Vranju pod čijom ingerencijom su i policijske stanice u sedam opština Pčinjskog okruga.

Smena Igora Živkovića najavljena je pre nekoliko meseci i on je funkciju načelnika do formalne smene obavljao u v.d. stanju. Na tu funkciju imenovan je 2016.godine.

Zvaničnog obrazloženja iz MUP-a za promenu na čelnoj funkciji PU u Vranju nije bilo, a lokalni mediji odavno su spekulisali da bi Živković mogao da bude smenjen, navodeći njegov incident sa vranjskim biznismenom Dejanom Nikolićem“Kantarom“, kada je došlo do verbalnog sukoba i privođenja Nikolića.

Iz Nezavisnog sindikata policije (NSP) na društvenim mrežama „pozdravili su imenovanje Saše Nedeljkovića na mesto načelnika PU u Vranju“, ali nisu komentarisali Živkovićevu smenu i razloge do kojih je došlo.

Pre nego što će Nedeljković biti imenovan na funkciju načelnika u policijskim krugovima spekulisalo se da bi novi načelnik mogao biti i Saša Savić, načelnik Odeljenja kriminalističke policije (OKP) ali je izbor pao na njegovog kolegu.

Igor Živković će i dalje ostati radnik policije, jer je imenovan na mesto koordinatora pri PU Vranje, obzirom da ima završenu Policijsku akademiju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari