Vulin: Srbija bi volela mirniju i stabilniju situaciju u regionu 1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da situacija u regionu nije onakva kakva Srbija želi da bude, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbran

On je to odgovorio na novinarska pitanja oko situacija kao što su nicijativa da se ukine Specijalni sud za ratne zločine OVK na Kosovu i Metohiji i želja Republike Hrvatske da uruči protestnu notu Srbiji.

“Mi bismo voleli da je mnogo mirnija i mnogo stabilnija. Veoma sam zabrinut zbog onoga što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, zbog toga što Međunarodna zajednica kao da traži alibi da ne dođe do formiranja Specijalnog suda za zločine OVK i da, iako se deklarativno vrlo glasno zalaže za formiranje Suda, ja ne vidim konkretne mere i konkretne korake. Voleo bih da Međunarodna zajednica predstavnike Prištine suoči sa jasnim izborom – ili ćete biti deo civilizovanog sveta u kome se za ratne zločine sudi ili ćete biti veoma kažnjeni zbog vašeg stava da srpske žrtve ne zaslužuju istinu i da oni koji su činili zločine nad Srbima ne zaslužuju kaznu”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Republika Hrvatska koristi svaku priliku da nađe nekakav razlog zbog čega će Srbi i Srbija biti loši i izgledati kao „nekakvo leglo ljudi koje mrzi druge ljude“.

On je dodao da se Srbija trudi da sačuva mir, stabilnost, da bude faktor koji će umiriti čitav prostor, ali je „to veoma teško ako to radite samo vi“, rečeno je iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari