Vulin: Srbija ulaže u najbolje 1Foto: MOD (arhiva)

Pripadnik Vojne policije iz sastava „Kobri“ pre dva dana je sprečio oružanu pljačku dok je sa svojom porodicom bio u nabavci u jednom od prestoničkih supermarketa, tom prilikom razoružavši pljačkaša pod uticajem opijata, kažu iz Ministarstva odbrane.

 

„Takođe, pripadnici Vojne policije, u okviru redovne patrole, zatekli su čoveka koji je u teškom stanju, nakon saobraćajne nesreće, kod sebe imao veću količinu novca. Kako procedura nalaže, pripadnici Vojne policije povređenog su zbrinuli uz pomoć ekipe Hitne pomoći, a nađeni novac predali pripadnicima MUP-a, koji je kasnije povređenom čoveku i vraćen“, dodaje se još iz Ministarstva. „Rame u rame sa profesionalnim sportistima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali 25. Novosadskom polumaratonu, u konkurenciji više od 1.000 takmičara iz 24 zemalja ostvarili veliki uspeh. U muškoj konkurenciji, kroz cilj ove najzahtevnije discipline, sa vremenom 1,14,50 prošao razvodnik Miroslav Marković iz Komande za obuku. U ženskoj konkurenciji sledila ga je vojni službenik Ksenija Bubnjević, član ekipe Vojne akademije osvojivši, takođe, prvo mesto“.

Njima su danas ministar odbarne Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković, priredili prijem i zbog hrabrih podviga i pokazanih sportskih uspeha nagradili ih besplatnim boravkom na Tari. Uz to, jedan pripadnik će biti odlikovan, a dvojica vanredno unapređeni.

Ministar Vulin je čestitao vojnim sportistima i izrazio zahvalnost i pripadnicima Vojne policije na pokazanoj hrabrosti i požrtvovanosti, ističući da oni pokazuju ono što je najbolje u našoj Vojsci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari