Za 10 sati helikopter MUP-a Srbije izbacio 70 tona vode na požar u Severnoj Makedoniji 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koji su upućeni u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara, za 10 sati ukupnog naleta helikopterom Kamov Ka-32 izbacili su oko 70 tona vode na površinu pod vatrom, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz MUP-a, član tima i pripadnik Helikopterske jedinice Branko Popratnjak istakao je povodom toga da svi pripadnici tog ministarstva koji učestvuju u akciji ulažu maksimalne napore u gašenju požara u Severnoj Makedoniji.

„Helikopter Kamov Ka-32 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije danas je bio angažovan na požarištu u Severnoj Makedoniji u rejonu Novo Selo, koji se nalazi blizu granice sa Bugarskom. Gasili smo juče i danas u trajanju od deset časova ukupnog naleta i u rejon požara smo izbacili negde oko 70 tona vode“, poručio je Popratnjak.

On je dodao da su uslovi na požarištu složeni zbog visoke temperature.

„Temperature su visoke, preko 40 stepeni, ali pokušaćemo da se izborimo sa svim tim i nastavljamo dalje naš rad ovde u Severnoj Makedoniji“, rekao je Popratnjak.

Pomoć susednoj zemlji upućena je na osnovu zahteva Vlade Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a učestvuju u gašenju požara pomoću helikoptera Kamov Ka-32, letelicom velikih kapaciteta nosivosti vode, koja je po prvi put upućena van granica Srbije radi pružanja pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari