Turističko preduzeće „Planinka“ u Kuršumliji zbrinuće tokom zime u Prolom banji 600 građana Kraljeva i okoline koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom, izjavio je juče generalni direktor „Planinke“ Radovan Raičević. Preduzeće „Planinka“ juče ujutro je Kraljevu isporučilo i dva šlepera sa 45 tona „prolom vode“ i sokova.

– Iako je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, „Planinka“ ima moralnu obavezu da izađe u susret najugroženijim građanima Kraljeva. Odlučili smo da u okviru naših mogućnosti pomognemo Kraljevu i da onima koji su najteže ugroženi omogućimo da lakše prevaziđu ovaj težak period dok se ne saniraju njihovi stambeni objekti ili izgrade novi – kazao je Raičević. On je dodao da će ti ljudi besplatno, pored smeštaja i hrane, u Prolom banji imati i lekarsku negu i moći će da koriste i sve druge banjske ponude.

– Banja je spremna da prihvati ljude kojima je u ovom trenu neophodan smeštaj. Nakon brojnih neprospavanih noći, ovim ljudima je neophodan oporavak. U našoj banji postoje svi uslovi za normalan život. Koristiće velnes centar, švedski sto i punu udobnost u dvokrevetnim sobama – kazao je direktor Prolom banje Zlatko Veljović. Ukupna pomoć koju će „Planinka“ obezbediti Kraljevu iznosi dva i po miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari