Gradsko veće u Kragujevcu utvrdilo je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2016. godinu na području grada, čiji je cilj podizanje konkurentnosti proizvodnje i stvaranje tržišno održivog proizvođača, obezbeđivanje uslova za uravnotežen razvoj stočarstva, bolje korišćenje raspoloživih resursa, povećanje i stabilnost dohotka poljoprivrednih gazdinstava.

Za te namene biće izdvojeno 24,7 miliona dinara, a uslov za neki od vidova podrške jeste da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano i da nema neizmirene obaveze prema Direkciji za robne rezerve i agrarnom budžetu Kragujevca. Program mera podrške biće objavljen na sajtu grada, oglasnoj tabli Uprave grada i seoskih mesnih kancelarija, a potencijalni korisnici o merama će moći da se informišu i putem tribina i predavanja.

Na sednici je odobrena i isplata 400.000 dinara Institutu za javno zdravlje za izradu analize zdravstvenog stanja stanovništa, kao i komparativne analize o zdravstvenom stanju u odnosu na prethodnih pet godina, sa predlogom mera za očuvanje i unapređenje zdravlja. Veće je donelo i odluku i o objavljivanju konkursa za prijavu predloga programa i projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja za dodelu sredstava iz budžeta grada za 2017. godinu. Konkurs će biti otvoren do 30. aprila ove godine, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti po jednom projektu je 300.000, a po programu 600.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari