Bjelopoljska skupština na 11. redovnom zasijedanju u petak je donijela važne odluke o učešću lokalnog stanovništva u javnim poslovima, saradnji sa nevladinim organizacijama, a podnijet je i izvještaj o rezultatima Područne jedinice policije Bijelo Polje. Takođe, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je govorio o kapitalnim investicijama u Bijelom Polju.


Predsjednik bjelopoljske Skupštine Refik Bojadžić ističe da je sadržaj sjednice prvog dana bio u funkciji daljeg podizanja javnosti i transparentnosti rada lokalne uprave i SO, otvaranja mogućnosti za nevladine organizacije zainteresovane da se uključe u proces donošenja odluka. „Poslovnik sadrži jedno poglavlje o učešću predstavnika nevladinih organizacija i građana u radu Skupštine i do kraja smo razradili pravila procedure. Drugo, tu je Odluka o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, Odluka o kriterijumima za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, Odluka o obrazovanju Savjeta za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama i Sporazum o saradnji Skupštine opštine i nevladinih organizacija. Izvršili smo malu izmjenu Odluke o Etičkoj komisiji, sve sa ciljem da na tom planu napravimo dodatne iskorake i potpuno otvorili javnosti ono što kao nosioci javnih funkcija radimo, kaže Bojadžić. On je, takođe, istakao da je, shodno velikom interesovanju odbornika i građana Bijelog Polja, predsjednik Opštine Aleksandar Žurić podnio informaciju o toku realizacije kapitalnih projekata: zaobilaznice, Doma zdravlja, regionalnog puta Bijelo Polje-Pljevlja, graničnog prelaza, mosta Nikoljac …“Zadovoljni smo da se na tom planu dosta dobro odvijaju aktivnosti i značajan broj projekata koji su prezentirani biće brzo završeni i stavljeni u funkciju“, kaže Bojadžić. Prilikom razmatranja izvještaja o aktivnostima i radnim rezultatima Područne jedinice Centra bezbjednosti Bijelo Polje ocijenjeno da je stanje bezbjednosti u opstini u kontinuitetu stabilno.

– Skupština je podržala sve aktivnosti i radnje koje se preduzimaju u okviru PJ policije na planu očuvanja bezbjednosti ljudi i imovine u Bijelom Polju, a Opština i njeni organi će biti pouzdan partner u tom radu, kazao je predsjednik SO Refik Bojadžić.

Višak i manjak zaposlenih

Jedna od interesantnijih tema na sjednici je bilo i rješavanje problema viška radnika u Opštini Bijelo Polje. Predsjednik SO Refik Bojadžić ističe da je racionalizacija neophodna jer je potreban jeftin i efikasan servis za potrebe građana. Predsjednik SO Bojadžić kaže da, ne računajući javne ustanove i preduzeća u opštini Bijelo Polje ima oko 350 zaposlenih, te da je prekobrojnih njih 130.

– Činjenica je da je nama potreban rebalans u strukturi kadrova. Na jednoj strain imamo višak, a sa druge strane manjak određenih profila kadrova. Da bismo obezbijedili efikasnost rada organa mi moramo primiti određeni broj ljudi, ali tačno po profilima koji su potrebni da bi organi funkcionisali kvalitetno, kazao je Bojadžić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari