U naseljenom mestu Klek završena je prva faza kanalizacije i započela gradnja apoteke, za koju se iz zrenjaninskog budžeta izdvaja dva miliona dinara.

Klek je prvo naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina u kom je počela izgradnja lokalne kanalizacione mreže, a prvim investicionim ciklusom radova, pre nekoliko godina obuhvaćeni su još Elemir, Melenci i Ečka.

– Gradu Zrenjaninu je 2008. godine iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pripalo oko 350 miliona dinara, namenjenih izgradnji kanalizacije u četiri naseljena mesta. U Kleku je ta kanalizacija počela da se koristi – ističe narodni poslanik Gabor Lodi.

Obilazeći deo Kleka u kom je počelo povezivanje individualnih domaćinstava na uličnu kanalizacionu mrežu, gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov istakao je da je ovim završena prva faza radova i stvorena mogućnost da se oko 400 domaćinstava priključi na mrežu. On je najavio da će radovi biti nastavljeni, izrazivši očekivanje da će tokom naredne godine kanalizacijom biti pokriven čitav Klek. Sem toga, gradnja apoteke će u zavisnosti od vremenskih uslova biti završena za oko 120 radnih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari