Misle na AEL, a igraju s Valetom. Mada su ubedljivim trijumfom u prvom duelu (4:1) još prošlog utorka praktično obezbedili plasman u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i već počeli pripreme za taj dvomeč s prvakom Kipra, fudbaleri i struka Partizana planiraju pobedu i u večerašnjem revanšu s nejakim Maltežanima, na otvaranju sezone u Humskoj. Iz više razloga.


Partizan – Valeta

Stadion: Partizana. Kapacitet: 32. 714 mesta. Sudija: Anastasios Sidiropulos (Grčka).

Partizan: R. Ilić (Stojković), Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Babović, L. Marković, S. Ilić, Tomić, S. Šćepović.

Valeta: Krul, Karuana, Azopardi, Borg, Feneč, Brifa, Deni, Falsom, Barbosa, Roha, Mifsud.

 

– U našoj javnosti je stvorena pogrešna slika da su Maltežani neozbiljan i lak protivnik, a Valeta uopšte nije loša ekipa. I mi smo tome malo doprineli, jer smo dobro odigrali na Malti i lako došli do ubedljive pobede. Zato mi je drago kada vidim i čujem da su moji igrači naoštreni i ozbiljni i pred ovaj meč. Rezultat sa gostovanja daje nam slobodu da igramo lepo, po ukusu navijača, ali mi želimo još da napredujemo, kako bismo spremni dočekali još teže i važnije izazove. Najzad, valja osvojiti još neki bod za klupski rejting i srpski fudbal – nabraja preostale motive trener „parnog valjka“ Vladimir Vermezović.

Da u Humskoj ne shvataju olako ovih 90 minuta potvrđuje i činjenica da će utakmicu početi svi starteri iz Valete, sa izuzetkom povređenog zadnjeg veznog Lovrea i eventualno prvog golmana Stojkovića, kojem je te noći umrla majka.

– Neće biti promena, pošto igramo na sedam dana i nema razloga nikog da odmaramo. Ovo će biti prilika da uigravamo ekipu, a ako rezultat to bude dozvolio daćemo šansu i nekim mlađim igračima. Njima će mnogo značiti da osete čar igranja u Evropi, a nama koristiti u nastavku takmičenja – planira strateg domaćina, a njegovu serioznost potvrđuje i trostruki asistent s Malte Stefan Babović.

– Uopšte nisam opušten, kao što mnogi misle. Valeta nije ekipa koju smemo da potcenimo. Danas svi igraju fudbal, a u njihovom timu ima nekoliko dobrih Brazilaca. Ozbiljan pristup je najlakši i najkraći put do nove pobede. Jesmo bolji, ali to treba još jednom potvrditi – zaključuje zadnji vezni crno-belih, u slučaju da na teren odmah izađe organizator igre i kapiten Saša Ilić.

Druga pravila za „boraniju“

Klupskom podsećanju na uslovnu kaznu UEFA, zbog incidenata na prošlogodišnjem meču s Genkom, i apelu za civilizovano navijanje protiv Maltežana, na svoj način, pridružio se i trener crno-belih. „Ovo je bitan momenat za nas. Svaki incident može biti koban, jer smo i dalje pod uslovnom kaznom UEFA, koja ne prašta nikakve ispade. Osim najvećima. Za nas „boraniju“ važe neka druga pravila“, podsetio je Vermezović fanove srpskog prvaka, podeljene na one bliske upravi i njenu opoziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari