Za bolje kontakte 1

Povodom Meseca solidarnosti sa starim licima, predstavnici Vojvođanske banke dana su boravili u novopazarskom Gerontološkom centru i donirali 10 računara.

– Opremanje gerontoloških centara je veoma važno, jer pomaže starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i olakšaju sebi svakodnevicu. Nove tehnologije nam donose komfor. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima – rekla je direktorka Sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke Zorica Džida.

Donirani računari biće postavljeni u zajedničkim prostorijama za korisnike Gerontološkog centra. Direktor novopazarskog Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević ocenio je da će „zahvaljujući ovoj donaciji delimično biti neutralisana fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika doma“ i da među stanarima ove ustanove „vlada veliko interesovanje za računarima“. U okviru ove akcije, Vojvođanska banka će u 12 gradova Srbije gerontološkim centrima donirati ukupno 190 računara. Donacije su već dobili centri u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu i Novom Pazaru, a slede Beograd, Kragujevac, Knjaževac, Apatin, Šabac, Kikinda, Vršac i Niš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari