Za bombardovanje krivi SAD, Zapad i Milošević

Iz istraživanja javnog mnjenja Instituta za evropske poslove o odnosima Srbije i NATO-a

Ostavite komentar


  1. Vazno da su Albanci potpuno nevini. Ima tu mnogo vise krivaca. Kosmet i dalje pripada Srbiji iako je okupirana nato vojskom. Inace ne bi trazili da im ga prepustimo.

  2. Bombardovanje jeste zlocin ali direktan krivac je Milosevic. Da li je on mislio da mozemo da pobedimo najjacu vojsku na svetu ? Sta je on hteo tim ratom da dobije ? Sta smo tim ratom dobili ?

    1. U svojoj knjizi Henrija Kisidžera „Da li je Americi potrebna spoljna politika“ piše da ultimatum u Rambujeu koju su SAD dale tadašnjoj SRJ nije mogla da prihvati nijedna suverena država. Pa valjda je i za to Milošević kriv?

      1. Pa dobro, ako nije mogla da prihvati nijedna država, uvek preostaje rat sa najmoćnijim zemljama sveta, a bez ijednog saveznika, da bi posle 90 dana razaranja prihvatio ono što se od tebe tražilo. Što bi rekli tada „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“.

  3. Totalno nebitno sta ko misli! Zna se ko odlucuje a i pitanje ko je kriv nema nikakvu tezinu kad je steta vec nacinjena.

  4. Милошевић.није био цвеће, али за оне са којима је морао да преговара био је светац. Некада ми се није свиђао, а после многих „пролећа“ и уништавања
    мноштва земаља не могу да верујем да су све те земље биле лоше. Сметали смо, сметали су.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.