– Za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata, u Čačku je do sada, po novom Zakonu o izgradnji i prostornom planiranju, podneto 1.838 zahteva, a očekuje se da do 11. marta, kada ističe rok za podnošenje zahteva, bude podneto još oko 1.500 zahteva. Po starom zakonu podneto je 14.000, do sada je ukupno podneto 16.000 zahteva za legalizaciju.

Procena je da na teritoriji grada Čačka ima ukupno 22.000 nelegalno izgrađenih objekata.

U JP „Gradac“ najavili su da će popuste prilikom plaćanja legalizacije imati i investitori koji imaju objekte površine veće od 100 metara kvadratnih, o čemu bi trebalo odbornici da se izjasne na narednoj sednici Skupštine grada. „Zahteve za legalizaciju do 11. marta moraju da podnesu investitori odnosno vlasnici izgrađenih ili rekonstruisanih objekata bez građevinske dozvole, objekata od kojih se prilikom izgradnje odstupilo od izdate građevinske dozvole i vlasnici objekata izgrađenih sa privremenom dozvolom. Nakon isteka roka, tokom narednih 60 dana uslediće postupak prikupljanja tehničke dokumentacije“, izjavio je direktor JP Gradac Vojislav Ilić.

Do 500 dinara u 120 rata

Građani će legalizaciju objekata za stanovanje moći da plate u 120 mesečnih rada, što bi iznosilo od 90 do 500 dinara mesečno, a za privredne subjekte predviđeno je 36 mesečnih rata. Procena je da najviše ima objekata površine od 100 do 150 metara kvadratnih i vlasnici tih objekata do sada nisu imali pravo na popuste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari