Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković razgovarali su nedavno u Pljevljima sa predstavnicima lokalne uprave i Udruženja Bukovičana iz tog grada i Sarajeva o povratku Bukovičana raseljenih tokom rata u BiH. Tokom posjete ministar Numanović je najavio obimnu pomoć od oko dva miliona evra Bukovici.

– Ove godine će oko 20 domaćinstava dobiti stanove i mogućnost da se vrate na svoje ognjište. Projekat je značajan kako za građane koji treba da se vrate tako i za one koji već žive u MZ Bukovica. Vlada će do kraja ove godine utrošiti oko dva miliona evra od projekta koji vrijedi 4, 5 miliona – rekao je ministar Numanović na konferenciji za novinare.

Direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković je najavio da će do maja biti završeno 12 već započetih kuća namjenjenih povratnicima. Gradnja će biti nastavljena i može se očekivati tender za izgradnju još 20 stambenih objekata. „Tokom ove godine biće završen dio putne infrastrukture dužine tri kilometra, urađena projektna dokumentacija za klizište ispred Kovačevića, počeće obnova elektro-energetske mreže na području Bukovice“, dodao je Živković. Predsjednik Udruženja Bukovičana iz Sarajeva Ševko Bavčić zahvalio je za ono što je vlada Crne Gore do sada uradila na tom području. Prema njegovim riječima, mnogi Bukovičani, koji trenutno žive u Sarajevu zainteresovani su za povratak. Njih 50 već se prijavilo za povratak kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari