Kako su s tri poraza već razbili iluziju o prolazu u drugu fazu Lige Evrope, fudbalerima Partizana ostaje jedino da igrama i ponekim bodom u preostalih 270 minuta nadmetanja u J grupi makar ublaže katastrofalan učinak i utisak iz prošlih kola.

Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.714. mesta. Sudija: Šurgenhofer (Austrija).

Partizan: Radosavljević, Knežević, Đorđević, Krstajić, Lomić, Fejsa, B. Jovanović, Tomić, Moreira, Ljajić, Diara. Trener Goran Stevanović.

Briž: Stijnen, Klukovski, Vargas, Dirar, Blondel, Akpala, Geraetrc, De Mec, Alkaraz, Ođiđa, Perišić. Trener Adri Koster.



 

Drugi susret sa Brižom u dve nedelje nije, međutim, samo šansa da se crno-beli revanširaju Belgijancima za onih 0:2 na Jan Brajdel stadionu, već i prva sledeća prilika za prekid crne serije od deset vezanih poraza u ligaškom delu UEFA takmičenja. Dizanje samopouzdanja pred završnicu jesenjeg dela prvenstva, takođe.

– Dugo već pričamo da je došlo vreme da ne izgubimo, svaki prethodni meč bio je „prava prilika“, ali to nikako nismo pokazivali na terenu. Ovog puta je bolje ne davati bombastične izjave, nego u tišini pokušati doći do dobrog rezultata – iskren je Nenad Đorđević, kapiten crno-belih koji su do sada više ličili na slučajne prolaznike kroz Ligu Evrope nego na ozbiljan tim koji je sve do kobnog dvomeča sa kiparskim Apoelom konkurisao za Ligu šampiona.

Štoper našeg prvaka nada se, ipak, da je došao trenutak da se sve bolje partije i ubedljiviji trijumfi na domaćem terenu prenesu na međunarodnu scenu.

– To je problem koji imaju svi klubovi sa Balkana. Imamo samo nekoliko pravih utakmica u sezoni, a prinuđeni smo da brzo prodajemo najbolje mlade igrače. Mi koji smo ostali moramo dati sve od sebe, a vreme će pokazati da li je to dovoljno za koji bod u grupi – realan je ovaj defanzivac, koji zna da je za uspeh potrebno „slomiti kičmu“ protivniku, tj. zaustaviti triling Perišić, Dirar, Ođiđa.

Njegov još iskusniji kolega iz zadnje linije Mladen Krstajić priželjkuje uspeh iz drugog plana.

– Svi su nas prežalili, posle toliko poraza od nas niko ništa ne očekuje. Igraćemo, ipak, svom snagom protiv Briža, da bismo odbranili čast domaćeg terena i pokazali da nismo topovska hrana za evropske rivale. Belgijanci svakako zaslužuju respekt zbog pobede, nikako i strahopoštovanje. Ipak su slabija ekipa od Šahtjora i Tuluza – računa letošnji povratnik u srpski fudbal.

Napadač Lamine Diara ide korak dalje u optimističkim očekivanjima od revanša sa Brižom.

– Jesmo slabo igrali u Belgiji, ali revanš sa Brižom vidim kao šansu da prekinemo taj niz poraza, štaviše, da najzad zabeležimo pobedu u Evropi. Siguran sam da ćemo biti mnogo bolji nego u prošloj utakmici. Moramo da osvajamo bodove kod kuće – tvrdi senegalski centarfor „parnog valjka“, koji još od novembra 2004. i meča ondašnjeg Kupa UEFA sa grčkim Egaleom čeka evropsko slavlje pred svojim navijačima.

Perišić: Drugačiji meč, isti ishod

Ivan Perišić, tvorac Brižove pobede u prvom duelu, veruje u novo slavlje svog tima.

– Očekujem drugačiju utakmicu, ali i još jednu pobedu Briža. Partizan će pred svojim navijačima sigurno pokušati da se iskupi za razočaravajuću igru i rezultat u prvom meču, ali to nam može samo otežati put ka novom slavlju, ne i zaustaviti nas u pohodu na drugo mesto u grupi. Voleo bih, naravno, da još nekim golom dam doprinos tome – poručuje preko Danasa vezista mlade reprezentacije Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari