Ministar prosvjete, nauke i obrazovanja Crne Gore Sreten Škuletić, najavio je da će opredijeliti dva miliona evra za početak izgradnje novih i rekonstrukciju postojećih školskih objekata u Bijelom Polju i da će u naredne četiri godine Ministarstvo prosvjete investirati skoro pet miliona u ovaj grad.

Nakon nedavnog obilaska osnovnih i srednjih škola i dječjeg vrtića u Bijelom Polju, ministar Škuletićje razgovarao sa gradonačelnikom Tarzanom Miloševićem i rekao da će za izgradnju jaslica i adaptaciju dječjeg vrtića biti uloženo 830. 000 evra, za početak izgradnje novog objekta OŠ „Dušan Korać“ 150. 000 evra i za novi školski objekat OŠ „Šukrija Međedović“ u Godijevu 130. 000 evra. Ministar Škuletićje rekao da Bijelo Polje predstavlja značajan obrazovni centar u Crnoj Gori, jer ovdje postoji jedna predškolska ustanova 17 osnovnih, tri srednje škole, tri fakulteta i jedna škola za muzičko obrazovanje.

– Značajna ulaganja će biti na svim nivoima. Planirali smo da većod početka iduće godine počne izgradnja i rekonstrukcija objekata vrtića u Bijelom Polju. Takođe smo se dogovorili da u područnim odjeljenjima, odnosno u školama u ruralnom području oslobodimo neku od prostorija, adaptiramo je i prilagodimo djeci da ona makar pola dana provode u toj prostoriji. Zajedno sa Opštinom, Ministarstvom i Zavodom za zapošljavanje jedan broj nezaposlenih angažovaćemo za rad sa najmlađima. Gradonačelnik Miloševićje spreman da pomogne u rješavanju stambenih problema zaposlenih u prosvjeti, tako da brzo treba da startuje podizanje zgrade u kojoj će značajan broj stanova biti za prosvjetne radnike, kazao je Škuletić.

Prema riječima gradonačelnika Miloševića, planiranjem zajedničkih projekata na području Bijelog Polja, nastavlja se dobra saradnja između Ministarstva prosvjete i Opštine Bijelo Polje i istakao da je Ministarstvo u protekle četiri godine u ovu opštinu uložilo više od tri miliona evra. „Sa ministrom Škuletićem smo razgovarali i o poboljšanju standarda prosvjetnih radnika. U tom cilju početkom sljedeće godine treba da počne da se radi jedan objekat u Nikoljcu sa 150 stanova, gdje 50 stanova radi Sindikat Crne Gore, 50 Uprava policije, 50 stanova Opština Bijelo Polje, a značajan broj tih jedinica biće opredijeljen za prosvjetne radnike koji žive i rade u Bijelom Polju“, najavio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari