Pomoćnik gradonačelnika Vranja Dragan Janjić izjavio je da je taj grad iz Nacionalnog investicionog plana za četiri projekta u ovoj godini dobio 94 miliona dinara, 14 miliona dinara više nego 2009. godine.

Janjić je kazao da je novac odobren za drugu fazu izgradnje vrtića u naselju Asambair u Vranju, za izgradnju mosta na reci Banjštici u Vranjskoj banji, za poboljšanje snabdevanja grada strujom i za završetak radova u Biznis inkubator centru.

– Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je prošle godine iskoristio 99, 99 odsto sredstava iz NIP-a i zbog toga smo ove godine dobili povećanje budžeta – kazao je Janjić i dodao da je Grad ove godine konkurisao sa 13 projekata.

U Vranju je 2009. godine sredstvima NIP-a finansirano pet projekata – prva faza dečjeg vrtića u naselju Asambair, izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Palestina, druga faza radova na Biznis inkubator centru, prva faza izgradnje mosta na Banjštici i kotlarnica za parno grejanje Doma učenika i Srednje medicinske i hemijsko-tehnološke škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari