Na prostoru Ergele „Ljubičevo“ otvoreni su novi objekti radi stvaranja što boljih uslova za prijem gostiju koji su u ovoj oazi zelenila i cveća, uz druženje sa najplenenitijom životinjom, sve brojniji.

Izgrađeno je savremeno parkiralište na površini od 900 kvadratnih metara i letnji šank od 48 kvadrata, a prostor oko suvenirnice je popločan. – Sve je koštalo 6,9 miliona dinara – kaže direktor Javnog preduzeća „Ljubičevo“ Vladan Janković. Novac su obezbedili bužetski Fond za zaštitu životne sredine i grad Požarevac. Prema rečima direktora Jankovića, ove godine uloženo oko 12 miliona dinara za realizaciju projekata u Ljubičevu od čega je oko 1,5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

Čelnik budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, narodni poslanik Žarko Pivac navodi da je ove godine „Ljubičevo“ dobilo dva lipicanera i kupilo jednog. Kupljen je jedan fijaker a dva su popravljena i opremljena za vožnju posetilaca. Uređen je Vrt Kneginje Ljubice, renoviran javni toalet i nabavljena kosilicu za travnjake. Pivac je istakao da ovo predstavlja volju žitelja Požarevca, lokalne samouprave i zaposlenih u „Ljubičevu“ da Ergelu vrate na, kako je rekao, „puteve stare slave“. Direktor Ljubičeva je naveo da se u narednoj godini planira uređenje štale, za koju kaže da je jedna od najstarijih u Srbiji i predstavlja spomenik kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari