Za dva praznična dana na putevima Srema dogodilo se nekolliko saobraćajnih udesa u kojima je poginulo troje ljudi, a desetoro je povređeno. Saobraćajna policija kaže da su uzroci učestalih nesreća uglavnom prebrza vožnja i prekomerno konzumiranje alkohola. Sremska mesta u praznične dane bila su potpuno pusta.

Za dva praznična dana na putevima Srema dogodilo se nekolliko saobraćajnih udesa u kojima je poginulo troje ljudi, a desetoro je povređeno. Saobraćajna policija kaže da su uzroci učestalih nesreća uglavnom prebrza vožnja i prekomerno konzumiranje alkohola. Sremska mesta u praznične dane bila su potpuno pusta. Većina stanovnika „preselila“ se na Frušku goru na kojoj je po proceni nadležnih bilo oko pola miliona ljudi. Zakrčeni kolovozi na putevima ka Fruškoj gori, kilometarske kolone, nepažnja, nestrpljenje, brzina i koja čašica više neminovno dovode do tragedija.

Dvoje nastradalih kod Užica

Užice – U sudaru „zastave 101“ i „dačije logan“, užičkih registracija, koji se dogodio juče ujutro na magistralnom putu Užice – Zlatibor, na Beloj Zemlji kod Užica, poginuli su Krsta J. (58) iz sela Rožanstvo kod Čajetine i Goran M. (32) iz Nikojevića, kod Užica. Oni su neposredno posle udesa bili živi i hitno su prevezeni u užičku bolnicu, ali su preminuli zbog teških povreda. Milan R. (58) koji je u trenutku sudara bio u „dačiji“, zadobio je teške telesne povrede, pa je operisan u Užičkoj bolnici, a prema rečima lekara, nije životno ugrožen.

Prema saopštenju Policijske uprave u Užicu, nesreća se dogodila kada je „zastava“, koja se kretala iz pravca Zlatibora, kojom je upravljao Krsta J, u blagoj krivini započela preticanje kombi vozila. Tokom preticanja došlo je do kontakta „zastave“ i kombija, a nakon toga „zastava“ se okrenula i udarila u „dačiju logan“, kojom je upravljao Milan R.

Tako je preksinoć oko 22.00 sata na lokalnom putu Laćarak – Čalma poginuo Željko R. (31) iz Erdevika, dok je njegov suvozač Stefan B. (36), takođe iz Erdevika, zadobio lake povrede. Policija je saopštila da je usled neprilagođene brzine Željko R. izgubio kontrolu nad svojim „audijem“ i sleteo s puta.
Prvog dana praznovanja, u kasnim popodnevnim satima, u Manđelosu se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli Milica B. (49) i Borko M. (26) iz Sremske Mitrovice, a teško su povređeni Milena S. (16) iz Rume, Zoran S. (22) i Jelena B. (22) iz Sremske Mitrovice. Lake povrede zadobili su Vesna S. (40) iz Rume i Sanja M. (19), Ljubiša S. (25), Milana M. (17) i Danijela B. (17) iz Sremske Mitrovice. Do nezgode je došlo usled preticanja. Došlo je do direktnog sudara „daevua“ kojim je upravljala Vesna S. sa „BMV“ koji je vozio Zoran S. i oba vozila su sletela s puta. Protiv Zorana S. će biti podneta krivična prijava. Svi povređeni su zbrinurti u Zdravstvenom centru Sremska Mitrovica, dok je teško povređeni Zoran S. prevezen u beogradski Urgentni centar.
Istog dana oko 19 časova u Laćarku, selu nadomak Sremske Mitrovice, teške telesne povrede zadobio je jedanaestogodišnji Stefan V. iz Mitrovice koji je vozeći bicikl pao pod točkove autobusa koji je krenuo sa stajališta.
Prema podacima policije, u prva tri meseca ove godine na putevima Srema registrovano je 625 saobraćajnih nezgoda, od kojih je u 145 bilo povređenih. Poginulo je 15 ljudi, a 181 osoba je povređena.
Narednih dana Sremsku Mitrovicu očekuje dolazak oko hiljadu motorista na tradicionalni moto-kros, a saobraćajna policija je najavila pojačane kontrole i rigorozne kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari